Info Actual

Info Actual > Culinar > Adevarul despre salata. Nutritionist: Felul de mancare cu care ne putem pacali cel mai tare
Culinar

Adevarul despre salata. Nutritionist: Felul de mancare cu care ne putem pacali cel mai tare

Adevarul despre salata. Nutritionist: Felul de mancare cu care ne putem pacali cel mai tare

Adevarul despre salata. Mihaela Bilic, medic nutritionist, a marturisit ca salata este felul de mancare cu care ne putem pacali cel mai tare.

Salata este felul de mancare cu care ne putem păcăli cel mai tare. Avem impresia că este un produs light/ușor, cu multe legume, deci automat cu puține calorii. Așa ar fi, dacă în salată nu ar există ulei. Pentru că orice lingură de ulei este grăsime pură (10g grăsime) și aduce în farfurie 100cal.

Adevarul despre salata: Doza zilnică de care avem nevoie este de 1-2 linguri de ulei

Uleiul de orice tip conține acizi grași polinesaturați care fac bine la sănătate și rău la siluetă. Doza zilnică de care avem nevoie este de 1-2 linguri de ulei. Iar când vine vorba de o salată, o singură tură de castron făcută cu sticlă de ulei înseamnă 5 linguri dintr-un foc.

Mihaela Bilic: pentru ulei folosiți un dispozitiv tip spray

Indiferent că e vorba de salată din frunze, legume, cu brânză, pește sau carne la grătar, țineți cont că diferența dintre un fel de mâncare dietetic și unul care îngrașă este făcută exclusiv de ulei. Numărați 100cal pentru fiecare lingură de ulei adăugată și veți vedea ce repede salata voastră devine o bombă calorică”, a scris medicul nutritionist Mihaela Bilic pe contul de Instagram.

Un “puf” are doar 30 calorii”

„Sfatul meu? Folosiți orice fel de topping (brânzeturi, șuncă, pește afumat, măsline etc), condimente și ierburi aromate în loc de ulei, rezultatul final va fi mai gustos și mai puțin caloric. Iar pentru ulei folosiți un dispozitiv tip spray, pulverizează uleiul pe o suprafață mare și un “puf” are doar 30 calorii”, a conchis Mihaela Bilic, medic nutritionist.