Lifestyle

Adidas a dat „lovitura” cu pantofii lui Kanye West. Producătorul de îmbrăcăminte a primit comenzi de 565 de milioane de dolari

FOTO: Page six
FOTO: PAGE SIX

Compania germană de îmbrăcăminte sportivă, Adidas, a preluat comenzi pentru 4 milioane de perechi după scandalul antisemitismului.

Adidas a primit comenzi în valoare de peste 508 milioane de euro (565 milioane de dolari) pentru 4 milioane de perechi de pantofi Yeezy nevândute, mai mult decât „cea mai optimistă previziune” a companiei, a relatat Financial Times.

Adidas mai recuperează pagubele din contractul încheiat cu Kanye West

Comenzile pentru primul lot ar putea salva compania germană de îmbrăcăminte sportivă de la reducerea prețurilor pentru stocurile rămase, a afirmat în cursul zilei de astăzi ziarul Financial Times.

Adidas a încetat să mai vândă pantofii Yeezy din defunctul parteneriat cu Ye în octombrie, după ce rapperul cunoscut anterior sub numele de Kanye West a făcut o serie de comentarii antisemite pe rețelele de socializare și în interviuri.

Pierderea liniei extrem de profitabile a afectat vânzările din primul trimestru ale companiei germane de îmbrăcăminte sportivă cu aproximativ 440 de milioane de dolari. Cu toate acestea, cererea robustă pentru adidașii nevânduți a potolit temerile de la sediul central al Adidas potrivit cărora derapejele antisemite ale lui Kanye West și o scădere a marketingului în trecutul recent ar fi făcut ca brandul Yeezy să fie prea toxic.

Adidas încă nu a oferit niciun punct de vedere. Compania declarase în luna mai că va dona o parte din încasările din vânzări către organizații care luptă împotriva antisemitismului și rasismului. Discuțiile privind suma care va fi donată organizațiilor caritabile individuale sunt în curs de desfășurare, a relatat FT, adăugând că, pentru început, compania a ales cinci organizații caritabile din Statele Unite și China.

Kanye West are de returnat 75 de milioane de doari

„S-a discutat despre efectuarea unor donații de peste 8,5 milioane de euro în cele cinci organizații de caritate, dar nu s-a luat nicio decizie”, a precizat FT, citând persoane familiare cu acest subiect.

Suma finală donată în urma vânzărilor va fi mult mai mare, deoarece compania este dispusă să plătească o parte semnificativă din profiturile obținute din stocul Yeezy, potrivit raportului consultat de Financial Times . Adidas prevăzuse o pierdere în acest an înainte de a-și anunța intenția de a vinde stocurile rămase de la Yeezy, potrivit Al Jazeera.com.

Adidas încearcă să îl determine pe Kanye West să returneze 75 de milioane de dolari pe care spune că i-a „manipulat greșit”. Rapperul, cunoscut acum sub numele de Ye, se află într-o bătălie legală cu compania de îmbrăcăminte sportivă. Aceasta se referă la un fond de marketing care valora 100 de milioane de dolari pe an, potrivit unor documente judiciare consultate de Insider.

Adidas spune că 75 de milioane de dolari au fost plătite în două conturi bancare ale lui Yeezy, dar Ye și companiile „au gestionat în mod defectuos practic toate fondurile de marketing”, nereușind să le țină separate și cheltuindu-le în scopuri neautorizate.