Info Actual

Info Actual > Social > Adina Alberts, semnal de alarmă. „Internarea forțată duce la abuzuri”
Social

Adina Alberts, semnal de alarmă. „Internarea forțată duce la abuzuri”

Adina Alberts, semnal de alarmă. „Internarea forțată duce la abuzuri”

Adina Alberts, semnal de alarmă. „Internarea forțată duce la abuzuri”.

Celebrul medic vorbește, într-o postare pe pagina sa de Facebook, despre proiectul Hotărârii de Guvern ce stabileste lista bolilor infectocontagioase pentru care se instituie izolarea la domiciliu, în spitale sau în ,,lagăre de carton”.

Alberts consideră că nu internarea forțată este soluția, pentru că acest lucru poate duce la abuzuri. „De fiecare data medicii au fost cei care decis internarea unde și când a fost cazul”, a spus Adina Alberts.

„Puterea se joacă cu mintea și cu inimile noastre! Ministerul Sănătății a lansat în dezbatere publică proiectul Hotărârii de Guvern ce stabileste lista bolilor infectocontagioase pentru care se instituie izolarea la domiciliu, în spitale sau în ,,lagăre de carton”.
Printre ele, la numărul 14 se numara „gripa umană cauzată de un nou tip de virus gripal.
Problema este că în fiecare an apar noi virusuri gripale26. Au apărut și până acum și nimeni nu a fost închis cu forța în spital. De fiecare data medicii au fost cei care decis internarea unde și când a fost cazul. In toti anii în care a fost gripa sezoniera oameniii s-au dus de bună voie la spital, atunci când a fost cazul. Nu i-a forțat nimeni De ce să-i forțăm acum când s-a demonstrat în decursul atâtor ani că nu e nevoie să se recurgă la măsuri de forță?
Eu cred că așa trebuie procedat și în continuare! Eu cred că nu internarea cu forța este soluția, pentru că această obligație deschide calea abuzurilor.
Domnilor guvernanți, nu este cazul să mergem dincolo de o limită a bunului simț și a legii. Oamenii sunt si așa cu răbdarea întinsă la maxim. Nu mai dați legi aberante!”, este mesajul Adinei Alberts.