Diverse

Adrian Năstase se plânge că are o pensie prea mică. „Am primit ce trebuia. Nu am primit aproape 2 ani de închisoare?”

Adrian Năstase se plânge că are o pensie prea mică. „Am primit ce trebuia. Nu am primit aproape 2 ani de închisoare?”

Fostul prim ministru al României, Adrian Năstase, este un susţinător al pensiilor speciale care, în anumite situaţii, pot face dreptate unor funcţionari publici. Suma pe care el personal o încasează lunar şi pe care a dezvăluit-o la Antena 3, o consideră foarte mică. Năstase este unul dintre cei aproximativ 400 de români care au dat statul în judecată pentru pensiile speciale, în prezent luptându-se în instanţă pentru a-şi recupera drepturile pe care le consideră legale.

Adrian Năstase se plânge că are o pensie prea mică. „Am primit ce trebuia. Nu am primit aproape 2 ani de închisoare?”

Adrian Năstase a afirmat că are o pensie care este „în jur de 5.000 de lei” și a menționat că, din punctul său de vedere, este  „foarte puțin”. În momentul în care a fost întrebat cât ar fi meritat, Năstase a dat un răspuns tăios: „Am primit ce trebuia. Nu am primit aproape 2 ani de închisoare?”.

În altă ordine de idei, Adrian Năstase a vorbit și de pensiile speciale, menționând că nu toate sunt mari, așa cum crede toată lumea. Cel mai bun exemplu a fost al ministrului Agriculturii, Petre Daea, ministrul Agriculturii, care, după 40 de ani, fără pensie specială, primește în jur de 2.000 lei.

„Soluția pe care am considerat-o eu potrivită a fost aceea a impozitării acestor pensii, în așa fel încât peste 5.000 de lei ele să fie impozitate gradual și să nu să nu mai existe aceste pensii nesimțite, pe bună dreptate criticate în presă”, a afirmat Năstase.

Cât câștigă băiatul lui Năstase la glampingul construit la Corbu

Anul trecut, Mihnea Năstase alături de soția sa, fosta campioană balcanică la atletism, Corina Corolevschi, a început să investească în turism și şi-a deschis un glamping pe litoralul mării Negre, chiar pe plaja sălbatică de la Corbu.

Foto: Facebook Mihnea Năstase

Cei doi au făcut un camping cu corturi de lux, inspirate de la amerindieni. Turiștii care ajung în acel loc vor găsi și o zonă tip restaurant, dar și parcare și chiar ring de dans.

Prețul care se plătește pentru un cort vineri și sâmbătă este de 400 de lei pe zi, iar de luni până joi și duminică prețul se ridică la 300 de lei. Cine vrea să vină cu propriul cort va plăti o taxă de 15 lei pe zi și 30 de lei/zi dacă e vorba de un cort mai mare care are și verandă.