Actual

Afacere ilegală de 2 milioane de euro destructurată de polițiștii de frontieră! Fabrică de țigări într-o hală din Neamț

țigări contrafăcute

Zece persoane au fost implicate în activitatea ilegală de comercializare a țigărilor contrafăcute. Anchetatorii au reușit să oprească afacerea care putea produce într-o primă fază 2 milioane de euro.

Fabrica ilegală a fost instalată într-o hală dintr-un fost complex zootehnic, situată în apropierea localităţii Humuleşti, judeţul Neamţ!

Pe data de 5 și 6 aprilie, polițiștii de frontieră au organizat trei percheziții domiciliare în județele Neamț și Botoșani, cu scopul de a destructura un grup infracțional organizat specializat în contrabanda cu țigări. La descinderi au participat poliţişti de la Direcţia de Prevenire şi Combatere a Migraţiei Ilegale şi a Infracţionalităţii Transfrontaliere a Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră şi de la Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Iaşi.

În momentul perchezițiilor efectuate de autorități, se pare că inculpații achiziționaseră deja zeci de tone de tutun, care urmau să fie folosite în producția de țigări contrafăcute:

„Grupul infracţional era specializat în producerea de bunuri accizabile în afara antrepozitului fiscal autorizat, (…) folosirea unei embleme şi a unui ambalaj de natură să producă confuzie cu cele folosite legitim de alt comerciant, precum şi producerea, depozitarea unor mărfuri purtând mărcile folosite legitim de alt comerciant, în scopul de a induce în eroare pe ceilalţi comercianţi şi pe beneficiari şi contrafacerea unei mărci“, se arată într-un comunicat al Poliţiei Române de Frontieră.

 

De asemenea, o mare cantitate de carton imprimat cu sigla unui comerciant cunoscut, foiţe din folie de plastic, foiţe de hârtie şi filtre aveau să devină peste 1.000.000 de pachete de ţigarete, fără o autorizaţie în acest sens:

  „Aceste pachete de ţigarete puteau fi vândute pe piaţa neagră, la prima mână, cu suma totală de 2.000.000 de euro. Pentru a asigura conspirativitatea locaţiei în care era amplasată fabrica, aceasta era monitorizată de membrii grupării. De asemenea, pentru a nu putea fi descoperită cu ajutorul unor camere care funcţionează pe principiul termoviziunii membrii grupării au placat clădirea cu polistiren“, a mai transmis Poliţia de Frontieră.