Lifestyle

Alec Baldwin, primele comentarii după incidentul mortal: „A murit o femeie. Și a fost prietena mea!”

Alec Baldwin, primele comentarii după incidentul mortal: „A murit o femeie. Și a fost prietena mea!”

Actorul american Alec Baldwin a vorbit pentru prima dată în fața unei camere, de la accidentul în care a ucis-o cu un pistol de recuzită pe directorul de fotografie al filmului Rust, Halyna Hutchins.

Hărțuit de paparazzi din Manchester, Anglia, unde el și familia sa au rămas de la accident, actorul a spus că nu poate vorbi despre ceea ce s-a întâmplat în timpul filmărilor, deoarece ancheta este încă activă, potrivit TMZ.

„Nu am voie să comentez pentru că este o investigație în curs”, a subliniat Baldwin. „Mi s-a ordonat de către Departamentul Șerifului din Santa Fe. Nu pot răspunde la nicio întrebare despre anchetă. Nu pot”.

Actorul a plâns moartea lui Hutchins, în vârstă de 42 de ani, pe care foștii săi colegi l-au descris drept un regizor cu o carieră promițătoare.

„A murit o femeie. Și a fost prietena mea!”, a spus Baldwin, vizibil supărat de prezența paparazzilor.

El a mai comentat că, deși nu este prima dată când se produce un accident de această natură în timpul filmărilor, „niciodată nu a fost unul ca acesta”. Și a cerut mai multă acțiune în ceea ce privește controlul armelor folosite la filmări.

Pe lângă directorul de fotografie, regizorul Joel Souza, în vârstă de 48 de ani, a fost rănit în accident și a primit îngrijiri de urgență.

Episodul tragic a scos la iveală un subiect adesea invizibil al industriei filmului și a ridicat critici cu privire la faptul că urmărirea profitului poate duce la condiții de muncă nesigure.

Rust a avut un buget de aproximativ 7 milioane de dolari. În ciuda costului ridicat al producerii filmului în New Mexico, echipa de filmare avea membri neexperimentați și defecte aparente de securitate, potrivit anchetei preliminare.

Producția filmului a fost oficial suspendată vineri, dar producătorii western-ului spun că este „mai degrabă o pauză decât un sfârșit”. Echipa de producție a spus că va fi suspendată cel puțin până la finalizarea anchetei.