Actual Diverse

Alec Baldwin dă în judecată persoana responsabilă cu armele și alți trei membrii ai echipei filmului ”Rust ”

Alec Baldwin dă în judecată persoana responsabilă cu armele și alți trei membrii ai echipei filmului ”Rust ”
Infoactual

Tragedia care a avut loc pe platoul de filmare, când actorul Alec Baldwin a fost învinuit inițial de intenția de a-și ucide o colegă, nu se oprește aici. Celebrul actor, absolvit de vina de a fi comis cu intenție omorul, nu are liniște și pace până nu vede pedepsiți legal pe potențialii vinovați.

Alec Baldwin dă în judecată persoana responsabilă cu armele și alți trei membrii ai echipei filmului ”Rust

Alec Baldwin a intentat un proces împotriva armurierului (persoanei responsabile cu armele de pe platoul de filmare) și a altor trei membri ai echipei care au lucrat la filmul Rust, implicați în moartea Halynei Hutchins.

Rust este un viitor film western american, scris și regizat de Joel Souza. Filmul îi are în distribuție pe Alec Baldwin, Travis Fimmel, Brady Noon, Frances Fisher și Jensen Ackles.

În octombrie 2021, producția a fost suspendată temporar după un incident cu arme de foc, în care regizorul de imagine Halyna Hutchins a fost împușcată și ucisă atunci când Baldwin a tras cu o armă folosită ca recuzită, în timpul pregătirii unei scene.

Regizorul Souza a fost rănit de același proiectil. Filmările urmează să fie reluate în ianuarie 2023, la mai bine de un an de la incident și de la procesele în curs.

Procesul a fost intentat vineri, 11 noiembrie 2022, la o instanță superioară din Los Angeles, ca răspuns la o acțiune în care un membru al echipei de filmare i-a numit pe Baldwin și pe ceilalți ca fiind inculpați.

În condițiile în care ancheta poliției este încă în curs de desfășurare, iar procurorii nu au formulat încă acuzații la mai bine de un an de la incident, acuzațiile au fost numeroase în rândul celor implicați.

Potrivit site-ului de știri Reuters, plângerea încrucișată îi numește pe armurierul Hannah Gutierrez-Reed, pe primul asistent de regie Dave Halls, pe furnizorul de recuzită Seth Kenney și pe recuziterul Sarah Zachry.

Despre cei patru se mai știe că au fost numiți co-inculpați alături de Baldwin în procesul inițial. Acesta a fost intentat de o supervizoare de scenariu, care a susținut că filmările i-au provocat suferințe emoționale grave după ce Hutchins a murit pe platou.

Procesul intentat de Baldwin invocă neglijența și solicită daune nedeclarate pentru „durerea imensă” pe care a suferit și continuă să o sufere.

În textul înaintat instanței de către avocații actorului se menționează, printre altele:

„Această tragedie s-a întâmplat pentru că gloanțe reale au fost livrate pe platou și încărcate în armă, Gutierrez-Reed nu a verificat cu atenție gloanțele sau arma. Halls nu a verificat cu atenție arma și totuși a anunțat că arma era sigură înainte de a i-o înmâna lui Baldwin, iar Zachry nu a dezvăluit faptul că Gutierrez-Reed a acționat în mod nechibzuit în afara platoului de filmare și că reprezenta un risc pentru siguranța celor din jurul ei.”

Procesele și contraprocesele intentate de Alec Baldwin și de alte persoane se referă mai degrabă la stres și neglijență decât la răspundere, autoritățile abținându-se deocamdată la acuzații împotriva celor pe care îi consideră responsabili, scrie media externă.