Diverse

Alertă la granița Moldovei. Arme și alte obiecte militare au fost găsite într-o ambulanță, la trecerea frontierei

Alertă la granița Moldovei. Arme și alte obiecte militare au fost găsite într-o ambulanță, la trecerea frontierei

Arme și obiecte de aramament au fost găsite într-o ambulanță ce vroia să ajungă în Ucraina. Faptul că nu era nimeni bolnav în ambulanță a atras atenția polițiștilor de frontieră și astfel, la un control minuțios, au găsit echipament militar interzis pentru omul de rând. S-au alertat și au căutat răspuns la fapta dată.

Alertă la granița Moldovei. Arme și alte obiecte militare au fost găsite într-o ambulanță, la trecerea frontierei

La trecerea frontierei de stat a Republicii Moldova au fost găsiți, într-o ambulanță, cinci cetățeni străini, fără semne de boală, dar având cu ei obiecte de armament militar, după cum ne-au comunicat reprezentanții Inspectoratul General al Poliției de Frontieră al MAI RM. Persoanele în cauză au declarat oamenilor legii moldoveni că se deplasează în Ucraina.

Iată cum au decurs faptele! În seara zilei de miercuri, 08 iunie a.c., la linia de control s-a prezentat un cetățean din Elveția, la volanul unei Ambulanțe, mașină înmatriculată în Marea Britanie.

În cadrul verificărilor, polițiștii de frontieră au stabilit prezența și a cinci persoane, trei adulți și doi minori, toți fiind documentați ca fiind cetățeni ai Israelului. Niciunul nu prezenta semne de boală, motiv pentru care s-a dispus extinderea controlului asupra acestora și a mijlocului de transport, transmite IGPF MAI RM.

Deplasarea cu ambulanța a unor persoane perfect sănătoase a trezit suspiciuni polițiștilor de frontieră.

La un control mai amănunțit, ei au descoperit în interiorul Ambulanței: un pistol cal. 9mm, 45 de cartușe, cinci stații radio, o husă pentru pistol care se prinde la picior, o cască balistică de protecție nivel 3A și două veste tactice cu două plăci ceramice anti-glonț.

Întrebat ce este cu armamentul și obiectele militare găsite în interiorul mașinii, șoferul a declarat că este paramedic de profesie și intenționa să ajungă la Nicolaev, pentru a oferi ajutor medical răniților, iar echipamentul depistat îi aparține și îl are pentru protecția personală. El a spus că nu ar fi știut că este interzisă trecerea cu astfel de bunuri peste frontiera de stat a Republicii Moldova.

La audieri, cetățenii israelieni au comunicat anchetatorilor că au aflat, prin intermediul unui grup de voluntari, de plecarea elvețianului în Ucraina și l-au rugat să-i ia și pe ei până la Odesa, în calitate de pasageri.

După audieri, a fost autorizată trecerea frontierei de stat a Republicii Moldova cetățenilor străini, însă nu înainte de a le ridica echipamentul și arma, au menționat polițiștii de la frontieră.

Bunurile confiscate au fost transmise la expertiză. În funcție de rezultatul final, polițiștii de frontieră din cadrul Direcției regionale EST vor putea stabili încadrarea juridică a faptei.

Foto: IGPF MAI RM