Info Actual

Info Actual > Culinar > Alimente care pot fi consumate dupa ce au expirat! NU le arunca
Culinar

Alimente care pot fi consumate dupa ce au expirat! NU le arunca

Alimente care pot fi consumate dupa ce au expirat! NU le arunca

Alimente care pot fi consumate dupa ce au expirat! Fie ca este vorba despre o ciocolata careia i-a aparut un strat albicios sau despre o paine cu mucegai, trebuie sa aflam care sunt produsele care ne fac bine si dupa ce expira.

Alimente cu zahăr – Orice are cantităţi mari de zahăr, precum gemuri sau miere, poate fi consumat după dată de expirare.

Pâine – Dacă o ţii în congelator, va rezistă foarte mult timp. Ai grijă să tăi părţile cu mucegai dacă găseşti, potrivit realitatea.net.

Lapte – Va rezista cu până la 50% mai mult dacă este ţinut la o temperatura mai mic. Încearcă să-l ţii în spatele frigiderului decât pe uşa. Dacă s-a acrit, îl poţi folosi la clătite.

Ouă – Pot fi păstrate între trei şi cinci săptămâni, însă la o temperatura sub 5 grade Celsius.

Murături şi Kimichi – Eşti în siguranţă dacă mănânci alimente care sunt conservate prin sărare, uscare sau oţet.

Alimente care pot fi consumate dupa ce au expirat: Paste uscate – Alimentele uscate, precum pastele negătite, pot fi ţinute pe o perioada nedeterminată în recipiente bine închise.

Chipsuri – Chiar dacă s-au înmuiat, sunt procesate intens şi pline de sare.

Biscuiţi – Sunt procesati intens şi pot fi consumaţi mult timp după dată de expirare. Dacă par prea moi, pune-i în cuptor şi fă-i crocanţi din nou.

Alimente la conservă – Le poţi prelungi viaţă dacă le ţii într-un loc întunecat şi răcoros.

Ciocolată – Poate rezistă mult timp. Dacă îi apare un strat alb la suprafaţă este din cauza că grăsimea se topeşte când este expusă la aer şi urcă la suprafaţă.

Salată împachetată – Cât timp nu a apărut mucegai pe ea, salată poate fi consumată.