Lifestyle

Alimente care reduc riscul de boli cardiovasculare. Ce să consumăm la micul dejun

Mancare sanatoasa, Sursa foto: dreamstime.com
Sursa foto: dreamstime.com

Micul dejun este, fără îndoială, cea mai importantă masă a zilei. Meniul diferă de la persoană la persoană. Dar, alimentele de bază par să fie aceleași. Cele mai consumate alimente la micul dejun sunt ouăle. Acestea sunt favoritele meselor de dimineața în întreaga lume.

Acestea sunt consumate în diferite moduri, în funcție de modul de preparare. Fie că preferați omletă sau poșat, se pare că există o versiune a acestui aliment care să fie bună pentru toată lumea. Cu toate acestea, o nouă cercetare, publicată în revista BMC Medicine, sugerează că ar putea fi timpul să schimbați ouăle preferate cu altceva. Se pare că acestea au destul de multe efecte negative la nivelul sănătății. Puteți încerca să va schimbați rutina de dimineață, dacă doriți să vă protejați inima.

Ce să consumăm la micul dejun

Echipa de cercetători a descoperit că înlocuirea unui ou cu o mână de nuci reduce riscul de a dezvolta boli cardiovasculare. Chiar cu până la 17%. Mai mult, optarea pentru alimentele crocante a redus, de asemenea, riscul de a dezvolta diabet cu 18% și de deces cu 15%. Revista a sugerat înlocuirea ouălor cu aproximativ 25-28 de grame de nuci va aduce multe beneficii corpului tău.  Cu toate acestea, cercetătorii au explicat că ouăle nu ar trebui eliminate cu totul din dieta ta.

Acesta nu este primul studiu care trage un semnal de alarmă cu privire la faptul că ouăle sunt rele pentru inimă. Însă mulți experți subliniază că este nevoie de mai multe dovezi. Pentru a trage concluzii cu privire la consumul acestora.

Stilul de alimentație

În acest studiu, oamenii de știință au efectuat o investigație asupra alimentelor vegetale „la modă”. Rezultatele nu au arătat niciun beneficiu al înlocuirii peștelui și fructelor de mare cu opțiuni pe bază de plante. În plus, nu au existat nici dovezi. Care să sugereze că înlocuirea produselor lactate ar putea reduce riscul de boli cardiovasculare. Cu toate acestea, înlocuirea acestora cu nuci a fost legată de o reducere foarte mică a riscului de deces.

Constatările au arătat că persoanele care au înlocuit 50 de grame de carne procesată cu leguminoase, linte, năut sau fasole s-au dovedit a avea un risc cu 23% mai mic de boli de inimă. În plus, riscul a scăzut și mai mult, până la 27%, dacă mâncau între 28 și 50 de grame de nuci în loc de carne procesată.

Alegerile alimentare

Dr. Sabrina Schlesinger, co-autor al studiului, a sugerat ca oamenii să își reevalueze alegerile pentru micul dejun.„Mulți oameni își încep ziua cu un ou sau cu o prăjitură la micul dejun. Dar rezultatele acestei analize sugerează că ar fi mai bine să înlocuim aceste alimente cu produse pe bază de plante. Există, de asemenea, dovezi că oamenii ar putea beneficia dacă ar înlocui carnea de pasăre cu alimente pe bază de plante. Deși au existat puține dovezi pentru înlocuirea produselor lactate.” a declarat Dr. Schlesinger, conform Express .