Info Actual > Culinar > Alimente pe care trebuie să le consumi în fiecare dimineață! Sunt hrănitoare și au numeroase beneficii pentru sănătate
Culinar

Alimente pe care trebuie să le consumi în fiecare dimineață! Sunt hrănitoare și au numeroase beneficii pentru sănătate

Alimente pe care trebuie să le consumi în fiecare dimineață! Sunt hrănitoare și au numeroase beneficii pentru sănătate

Alimente pe care trebuie să le consumi în fiecare dimineață! Căutați idei pentru a pregăti micul dejun hrănitor și sănătos? Acestea sunt unele dintre cele mai recomandate alimente, fiind recomandate pentru beneficiile lor pentru sănătate.

Doriți să începeți ziua cu un mic dejun hrănitor și sănătos, care să includă nutrienții necesari? În continuare, vă vom spune despre unele alimente care vă vor aduce arome și culori noi dimineața. Veți obține energie și vă veți bucura de preparate delicioase. Ia-ti notite!

1. Ovăz

Alimente pe care trebuie să le consumi în fiecare dimineață! Sunt hrănitoare și au numeroase beneficii pentru sănătate. Fulgii de ovăz sunt unul dintre cele mai sănătoase alimente. Proprietățile sale sunt bune pentru sistemul circulator, deoarece contribuie la reducerea nivelului de colesterol din sânge.

În plus, fulgii de ovăz reduc șansele de a suferi de boli legate de inimă. Îi puteți consuma împreună cu băutura dvs. vegetală preferată, cu iaurt sau în preparate, cum ar fi fursecuri și clătite.

2. UNTUL DE ALUNE

Untul de arahide este o sursă de vitamine B3, B6 și E și conține minerale precum cupru, magneziu și mangan. La fel ca fulgii de ovăz, alunele ajută la reducerea șanselor de apariție a problemelor cardiace.

Ideal este să prepari untul acasă, pentru a evita acele rețete care conțin exces de sodiu, zaharuri sau grăsimi trans. Ungeți-l pe pâine prăjită cu cereale integrale sau biscuiți pentru un mic dejun delicios.

3. BANANA

Banana conține vitaminele A, C, B1, unele din grupele B și E. Este bogată în potasiu și ajută la ameliorarea constipației, protejarea vederii și îmbunătățirea dispoziției.

Fructul este foarte versatil când vine vorba de gătit. Poate fi adăugat la rețete rapide sau în preparate mai elaborate. Câteva exemple sunt budincile, piureurile, prăjiturile sau pâinea prăjită.

4. AVOCADO

Avocado conține o mare varietate de substanțe nutritive. Printre acestea se numără vitamina B5, B6, C, D, E și potasiu, magneziu, fier și zinc. Nu conține colesterol sau sodiu, ceea ce face ca acest aliment să fie unul dintre cele mai sănătoase.

5. IAURT

Iaurtul ajută la protejarea florei intestinale. Conține calciu și este bun pentru sistemul cardiovascular, deoarece scade tensiunea arterială.

În funcție de varietatea sa, vor fi substanțele nutritive pe care le conține. De exemplu, iaurtul din soia oferă fier și vitamina C. Întărește oasele și previne osteoporoza. Consumați-l singur sau cu fructe, cereale integrale și nuci.

6. QUINOA

Quinoa este considerată un superaliment. Conține fibre, magneziu, fier, potasiu și fosfor, printre alți nutrienți. Nu conține gluten și oferă aminoacizi esențiali. Puteți amesteca quinoa cu fructe, stafide sau iaurt.