Info Actual > Social > Am aflat cum se va implementa certificatul verde. Valeriu Gheorghiță a spus de ce măsura va nemulțumi populația
Social

Am aflat cum se va implementa certificatul verde. Valeriu Gheorghiță a spus de ce măsura va nemulțumi populația

Am aflat cum se va implementa certificatul verde. Valeriu Gheorghiță a spus de ce măsura va nemulțumi populația

Am aflat cum se va implementa certificatul verde. Valeriu Gheorghiță a spus de ce măsura va nemulțumi populația

Se tot vorbește despre implementarea certificatului verde, însă mulți români nu știu nimic despre noua măsură, motiv pentru care, coordonatorul capmaniei de vaccinare, Valeriu Gheorghiță, a explicat în detaliu ce presupune această nouă implementare.

În opinia noului ministru al Sănătății, Alexandru Rafila, certificatul verde ar trebui reglementat printr-un nou act normativ. Medicul susține că în certificatul verde ar trebui oferit și persoanelor care sunt doar testate, nu doar oamenilor imunizați prin vaccinare sau a celor care posedă dovada vindecării.

Valeriu Gheorghiță îl contrazice pe noul ministru al Sănătății, în ceea ce privește implementarea certificatului verde în funcție de incidență.

Certificatul verde are un mare rol

Într-o emisiune de la B1 TV, Valeriu Gheorghiță a abordat trei subiecte extrem de interesante pentru populația României, precum: noua tulpină Covid-19, rata mortalității din țară și propunerea lui noului ministru al Sănătății de a implementa certificatul verde în funcție de incidență.

Valeriu Gheorghiță consideră că certificatul verde ar trebui să fie prezent, în continuare, în toate județele din România deoarece, de la implementarea sa, numărul persoanelor vaccinate a crescut.

„Eu cred în continuare în rolul pe care certificatul îl are. Sigur că este o măsură nepopulară, care va nemulțumi o parte din populație”, a spus Valeriu Gheorghiță.

Obligativitatea certificatului verde la locul de muncă

Obligativitatea certificatului verde în spațiile destinate activităților profesionale a fost respinsă de Senat. Momentan, acest proiect de lege se află în Camera Deputaților și există șanse să fie adoptat chiar săptămâna viitoare.

„(…) În majoritatea țărilor europene, în momentul de față, s-a implementat chiar din vară certificatul verde digital – sigur, cu o perioadă de grație, cu acces la testare ș.a.m.d. – deci practic îndeplinim toate condițiile – acest lucru a dus la creșterea categorică a ratei de vaccinare, chiar cu procente de circa 20% față de valoarea la care ajunseseră și începuseră să stagneze. Pentru o categorie populațională, vaccinarea nu reprezintă o opțiune.

În opinia mea, pandemia este cred că pentru toată lumea evident că nu se va termina în perioada următoare și vom avea creșteri ale numărului de cazuri, mai multe evoluții ș.a.m.d.

Tocmai pentru a avea o predictibilitate și o stabilitate și pentru a ne bucura cu toții de această stabilitate, inclusiv în plan social, economic, medical, cred că e important de pregătit foarte bine această aplicare a certificatului digital, să se stabilească o perioadă de la care se va implementa certificatul digital.

Este foarte greu, din punct de vedere practic, sigur, să aplici certificatul digital după ce începe eventual să crească numărul de cazuri, când vezi că scade numărul de cazuri iarăși să îl retragi, tocmai pentru că acest lucru va crea acea perioadă de așteptare pentru populație, vor fi foarte mulți în continuare ezitanți”, a declarat Valeriu Gheorghiță.