Lifestyle

Amal și George Clooney sar în ajutorul libanezilor! Donație impresionantă

Donatie impresionanta de 100.000 de dolari pentru Beirut

Amal și George Clooney sar în ajutorul libanezilor! Donație impresionantă.

George Clooney și soția acestuia, Amal, au donat suma de 100.000 de dolari pentru ajutorarea Beirutului. Suma donată a ajuns deja la trei societăţi caritabile specializate în ajutorarea persoanelor afectate de dezastre precum explozia din portul capitalei Libanului. Cele trei organizaţii alese de cuplul Clooney sunt Crucea Roşie Libaneză, Impact Lebanon şi Baytna Baytak.

„Amândoi suntem extrem de îngrijoraţi pentru locuitorii Beirutului şi de situaţia devastatoare cu care se confruntă de câteva zile,” au declarat cele două vedete pentru publicaţia People.

Donație impresionantă. Amal Clooney s-a născut în Beirut, în urmă cu 42 de ani. A emigrat, însă, în Anglia când avea doar doi ani, împreună cu părinţii ei. Aceștia au fugit de Războiul Civil din Liban. Amal e cu atât mai devastată de tragedia care s-a întâmplat în Liban, cu cât ea încă mai are rude în Beirut.

Conform ultimelor cifre, peste 200 de oameni au fost ucişi de explozie. 6.000 de oameni au fost răniţi şi 300.000 au rămas fără un acoperiş deasupra capului. Autorităţile libaneze spun că explozia a fost cauzată de 2.750 de tone de azotat de amoniu. Toată cantitatea era stocată de şase ani pe o navă din port.