Social

Ambasada SUA a făcut un anunț important despre vize chiar la sosirea lui Jill Biden în România

viza

Work & Travel USA este un program de schimb cultural al Departamentului de Stat al Statelor Unite ale Americii, prin care doar studenții au posibilitatea să muncească legal în America, pe perioada vacanței universitare de vară. Astfel, în urma ultimei decizii luate de către ambasada SUA, scutirea de la participarea la interviu este disponibilă și pentru Programul #SummerWorkTravel2022.

Ambasada SUA a făcut un anunț important despre vize chiar la sosirea lui Jill Biden în România

Acest program este dedicat exclusiv studenților și oferă o oportunitate unică de a experimenta în mod direct cultura americană, dar și alte culturi din întreaga lume. Summer Work and Travel oferă posibilitatea studenților din întreaga lume de a trăi cultura Americană prin muncă, distracție, calătorii și nu în ultimul rând prin legarea unor prietenii pe viață:

„#Viza SUA fără interviu? DA!

Acum că opțiunea de scutire de participare la interviu este disponibilă și pentru Programul #SummerWorkTravel2022, iată care sunt cele mai importante trei avantaje; este:

Rapid
La îndemână
Fără bătăi de cap

Pentru a vă asigura că cererea este completă, includeți anii de studiu și job-ul propus în   SUA pe formularul DS-160.

Aflați detalii aici: https://go.usa.gov/xpQmH și aici https://ustraveldocs.com/ro/ro-niv-visarenew.asp”, se arată în postarea de pe Facebook.

Un pont important pentru cei care solicită scutirea de participare la interviu: pentru a vă asigura că cererea este completă, includeți anii de studiu și job-ul propus în SUA pe formularul DS-160”, arata Ambasada SUA la București, pe Facebook.

Jill Biden a ajuns astăzi în România

Prima doamnă a Statelor Unite a ajuns astăzi la baza aeriană Mihail Kogălniceanu, unde se va întâlni cu militarii americani, după care se va deplasa la București.

Jill Biden se va întâlni sâmbătă cu reprezentanți ai Guvernului României și ai ambasadei SUA, precum și cu cei implicați în acțiunile de ajutorare a refugiaților. Din România, soția președintului american va pleca în vizită, la Bratislava, în Slovacia.

Scopul călătoriei în România și Slovacia este de a discuta și ajuta familiile ucrainene refugiate în urma războiului.

România vrea să schimbe strategia pentru a fi inclusă în Visa Waiver

În prezent, programul Visa Waiver, administrat de Departamentul pentru Securitate Internă (DHS) în colaborare cu Departamentul de Stat, permite cetățenilor din 40 de țări să călătorească în Statele Unite pentru afaceri sau turism, pentru șederi de până la 90 de zile, fără viză. În schimb, aceste 40 de țări trebuie să permită cetățenilor și rezidenților SUA să călătorească în țările lor pentru o perioadă similară fără viză, în scopuri turistice sau de afaceri.