International

Ambasadorul Rusiei, acuzații grave către SUA. Anatoli Antonov: „primim amenințări telefonice și scrisori de amenințare acasă”

anatoli antonov

Prin intermediul unui interviu acordat recent, Anatoli Antonov, ambasadorul Rusiei la Washington a respins ideea că invazia din Ucraina este un eșec, și s-a plâns de „rusofobia” în creștere din țările occidentale. Acum, ambasadorul a semnalat noi probleme, după ce funcționarea ambasadei Rusiei a fost blocată de diferite „entități ale guvernului SUA”.

Ambasadorul Rusiei, acuzații grave către SUA. Anatoli Antonov: „primim amenințări telefonice și scrisori de amenințare acasă”

Potrivit informațiilor oferite de ambasadorul Anatoli Antonov către agenția rusă de știri RIA, și preluate de Reuters, ambasada Rusiei la Washington se confruntă cu adevărate probleme, asta după ce conturile bancare au fost închise, și funcționarii au primit mesaje de amenințare:

„În esență, ambasada este blocată de entitți ale guvernului SUA. Conturile consulatelor noastre din Houston și New York au fost închise de Bank of America. Primim amenințări telefonice și scrisori de amenințare acasă… La un moment dat, chiar și ieșirea din ambasadă era blocat”, a declarat ambasadorul Antonov.

Mai mult decât atât, ambasadorul spune că este ignorat de oficialii de la Washington de când a început „operațiunea specială” din Ucraina.

Ambasadorul rus nu poate obține întâlniri cu înalți oficiali de la Casa Albă sau de la Departamentul de Stat al SUA. De asemenea, parlamentarii americani au refuzat să se întâlnească cu Antonov și nici măcar nu au vrut să facă o poză cu el.

Rusia întâmpină dificultăți și în alte țări

Se pare însă că această situație nu este o noutate, disputa dintre cele două mari superputeri fiind începută înainte de data de 24 februarie. Pe lângă problemele din SUA, ambasadorul Rusiei în Polonia a declarat săptămâna trecută că blocarea conturilor bancare ale ambasadei sale  ar putea împiedica în cele din urmă funcționarea acesteia, caz în care Rusia va opri activitatea ambasadei Poloniei la Moscova.

După ce au ieșit la iveală crimele comise de armata rusă la Bucea, statele europene au expulzat în doar două zile peste 200 de diplomați și funcționari ruși. În total, de la începutul războiului din Ucraina nu mai puțin de 325 de funcționari ruși au fost expulzați din capitalele occidentale.