Actual Politică

Este oficial. Kathleen Kavalec este noul ambasador al SUA în România. Plenul Senatului American a dat votul final

Este oficial. Kathleen Kavalec este noul ambasador al SUA în România. Plenul Senatului American a dat votul final

Plenul Senatului SUA a confirmat-o pe Kathleen Kavalec în funcția de ambasador al SUA în România. Anunțul a fost făcut de către ambasadorul României în SUA, Andrei Muraru. ”Plenul Senatului american a confirmat-o joi pe viitoarea ambasadoare a SUA în România, Kathleen Kavalec. Mai urmează un singur pas, formal, jurământul.

Este oficial. Kathleen Kavalec este noul ambasador al SUA în România. Plenul Senatului American a dat votul final

Plenul Senatului american a confirmat-o pe viitoarea ambasadoare a SUA în România, Kathleen Kavalec, potrivit unui anunț al lui Andrei Muraru, ambasadorul României la Washington. Diplomatul american mare are un singur pas, formal, jurământul, înainte de a ajunge la post.

Kathleen Ann Kavalec ocupă în prezent funcția de șef al misiunii Organizației pentru Securitate și Cooperare în Europa (OSCE) în Bosnia și Herțegovina, detașată de la Departamentul de Stat din 2019. Anterior, a ocupat funcția de subsecretar adjunct în cadrul Biroului pentru afaceri europene și eurasiatice al Departamentului de Stat.

Kavalec a mai fost director al Biroului pentru afaceri rusești și adjunct al șefului de misiune al Misiunii SUA la UNESCO.

Kavalec a supervizat importante programe de asistență externă ale SUA.

Ea mai fost atașat pentru afaceri culturale la Ambasada SUA din București, consilier politic la Ambasada SUA din Kiev și atașat politic la Ambasada SUA din Moscova (de două ori).

La Washington, a lucrat în cadrul Biroului pentru afaceri legislative și a fost director al Unității economice din cadrul Biroului coordonatorului pentru asistență pentru noile state independente.

Kathleen Kavalec le-a spus senatorilor americani că în 2007 a făcut Revelionul cu familia la Sibiu, unde primar era președintele Klaus Iohannis

Originară din California, Kavalec a obținut o diplomă în științe politice la Universitatea California din Berkeley și un masterat în servicii externe la Universitatea Georgetown din Washington, D.C.

În fața senatorilor americani, Kathleen Ann Kavalec a spus că a mai lucrat în România ca atașat cultural la ambasada de la București.

„În acest rol, am călătorit în toată țara pentru a ne desfășura programele de diplomație și pentru a extinde rețeaua noastră de „American Corners” – centre de resurse unde românii pot afla mai multe despre cultura, istoria și guvernarea americană”, a spus Kavalec.

Apoi, ambasadoarea propusă și-a prezentat prioritățile pe care le va avea în România în cazul în care va fi confirmată în funcție.

„În primul rând, mă voi angaja să asigur siguranța și securitatea echipei noastre, a cetăţenilor americani care locuiesc, lucrează şi călătoresc în România”, a expus Kathleen Ann Kavalec primul său obiectiv.

Viitoarea ambasadoare a amintit că a fost la summitul NATO de la București în 2008, iar de Revelionul din 2007 a fost cu familia la Sibiu, unde primar era președintele Klaus Iohannis.