Diverse

Anchetă fără precedent la Vatican. Se investighează orgia dintr-o catedrală al cărei paroh s-a spânzurat

Anchetă fără precedent la Vatican. Se investighează orgia dintr-o catedrală al cărei paroh s-a spânzurat

În timpul lockdown-ului, într-o catedrală britanică ar fi avut loc o orgie. Totul a ajuns la urechile reprezentanților Vaticanului, care acum au început investigațiile.

Toată povestea a început după ce mai mulți credincioși s-au plâns că parohul Catedralei Sfânta Maria din Newcastle, preotul Michael McCoy, i-ar fi invitat la o petrecere indecentă în locuința sa din incinta complexului de cult. Acest lucru s-a întâmplat în perioada pandemiei, când adunările nu erau premise, susține The Guardian.

A demisionat și episcopul

Preotul, în vârstă de 57 de ani s-a sinucis la doar câteva zile după ce a aflat că e investigat de poliția din Northumbria pentru abuz sexual asupra copiilor. În locul său a fost numit Robert Byrne ca episcop de Hexham și Newcastle, dar acesta a demisionat luna trecută.

În aceste momente, cardinalul e disperat pentru că nici o față bisericească nu mai vrea să accepte postul și să fie detașat la acea catedrală. „Au fost făcute o serie de plângeri de către persoane din eparhie după ce au ieșit la iveală informații despre o petrecere sexuală care are loc în locuințele preoților de lângă Catedrala din Newcastle”, a declarat o sursă a eparhiei pentru Sunday Times.

Cum a ajuns McCoy la acea catedrală

Părintele McCoy a fost numit la acea catedrală în anul 2019, fiind numit de Robert Byrne. El l-a înlocuit pe părintele Dermott Donnelly, un nume foarte cunoscut și fratele mai mare al prezentatorului TV Declan Donnelly.

Acesta a decedat în iulie anul trecut, având grave probleme de sănătate. Nimeni nu poate spune în acest moment dacă Byrne a participat sau nu la petrecere, dar el a preferat să-și dea demisia, afirmând că această funcție „a devenit o povară prea mare”.

„Propriul meu discernământ m-a făcut să recunosc că acum mă simt incapabil să continui să slujesc oamenii din eparhie în modul în care mi-aș dori”, scrie în scrisoare pe care a citit-o clerului în

Vaticanul a cerut „un raport de profunzime asupra evenimentelor care au dus la demisia episcopului Byrne”

Cel care conduce acum diecezas până când va fi numit un succesor al lui Byrne, arhiepiscopul de Liverpool, Malcolm McMahon conduce ancheta și  le-a mărturisit reporterilor de la Sunday Times că a fost rugat de consilierii Papei să facă „un raport de profunzime asupra evenimentelor care au dus la demisia episcopului Byrne”.