Social

ANCOM. Măsuri pentru evenimentele de tip drive-in

ANCOM. Măsuri pentru evenimentele de tip drive-in. ANCOM acordă licențe temporare de utilizare a frecvențelor radio pentru a asigura coloana sonoră a unor evenimente de scurtă durată. Această măsură este luată în contextul măsurilor de distanțare socială.

Tipul de aplicație urmărit de solicitanți este transmiterea coloanei sonore către participanții la evenimente de tip drive-in. Spectatorii aflați în propriile autovehicule, constituie o alternativă la evenimentele desfășurate în sălile de cinema tradiționale și concertele în aer liber cu spectatori.

Licența de utilizare a frecvențelor radio

Licenţa de utilizare a frecvenţelor va fi eliberată pentru o perioadă de maxim 30 de zile. Licența va fi acordată atât persoanelor juridice, cât şi societăţilor fără personalitate juridică şi persoanelor fizice. Este necesară completarea și transmiterea de către solicitant a unui formular-tip, însoțit de o documentație care susţine soluţia tehnică propusă, în conformitate cu reglementările tehnice aplicabile.

„În perioada stării de urgență am primit mai multe solicitări pentru a sprijini organizarea de diverse evenimente de tip drive-in (cinema, concerte live). Vom acorda licențe pentru frecvențe radio de putere mică în banda FM, pentru a asigura coloana sonoră a acestor evenimente. Astfel încât publicul să se poată bucura în siguranță de spectacol din autoturismele proprii, utilizând aparatele radio.

Și industria de entertainment, la fel ca întreaga societate, se adaptează condițiilor actuale. Și mă bucur că printr-o bună colaborare cu Consiliul Național al Audiovizualului am putut identifica rapid o soluție pentru ca aceste evenimente să se poată desfășura în condiții optime”, a declarat Sorin Grindeanu, președintele ANCOM, conform digi24.