Social

Angajații HoReCa, în suferință! Raluca Turcan: ”Asistăm la o explozie a muncii la gri”

Angajații HoReCa, în suferință! Raluca Turcan: ”Asistăm la o explozie a muncii la gri”

După ce au fost anunţate ultimele restricţii, Raluca Turcan le recomandă angajațiilor din domeniul HoReCa să nu accepte, sub nicio formă, munca la “gri”. Ministrul Muncii a mărturisit că există există fonduri pentru sprijinirea angajatorilor afectați de ultimele decizii luate de Guvern.

Industria HoReCa nu îşi mai permite încă un lockdown

Industria HoReCa nu îşi mai poate permite încă un lockdown, mîrturisesc patronii de hoteluri și restaurante. Reprezentanții HoReCa a mai spus că autoritățile ar trebui să găsească anumite măsuri care să asigure și sănătatea oamenilor, dar și supraviețuirea economiei.

Raluca Turcan, Ministrul Muncii a declarat că, deoarece nu dorim să asistăm la o exploie a muncii la gri, guvernul va acorda un sprijin atât cât se poate agajaților HoReCa.

„Eu sper ca în condiţiile în care statul pune la dispoziţie măsuri de sprijin să nu asistăm la o explozie a muncii la gri. Un angajat care acceptă să fie plătit la gri, pe fond, în momentul în care va avea dreptul de pensie sau când va solicita alte beneficii din partea statului va vedea că a fost, pe fond, văduvit. Îi îndemn să nu accepte munca la negru pentru că noi sprijinim angajatorii atât cât putem”, a adăugat ministrul Muncii, Raluca Turcan la B1TV.

HoReCa, sector grav afectat de ultimele decizii luate de Guvern

„În bugetul pe anul acesta avem pentru şomaj şi măsuri active aproximativ 2 miliarde de lei puse deoparte astfel încât măsurile active să poată să fie susţinute în continuare. Pe lângă aceste măsuri experimentate anul trecut pe perioada crizei puternice, avem pregătite câteva alte măsuri active astfel încât să încercăm să menţinem şi să creşte rata de ocupare, să nu ajungem la o explozie a şomajului”, a mai declarat, ministrul Muncii, Raluca Turcan, marţi, la B1 TV, citat de Antena 3.