Lifestyle

Anunțul care cutremură lumea: 500.000 de ucraineni deportaţi de Putin în Rusia şi 5.000 de copii au dispărut

Anunțul care cutremură lumea: 500.000 de ucraineni deportaţi de Putin în Rusia şi 5.000 de copii au dispărut

În cadrul sesiunii de primăvară a  Adunării Parlamentare a Consiliului Europei s-a discutat despre cei 500.000 de ucraineni deportaţi de Putin în Rusia, în aşa-numitele „tabere de filtrare”, unde sunt supuşi unor tratamente inumane sau ucişi.

Anunțul care cutremură lumea: 500.000 de ucraineni deportaţi de Putin în Rusia şi 5.000 de copii au dispărut

Anunţul a fost făcut de purtătorul de cuvânt al PNL,  Ionuţ Stroe, membru al Adunării. El a mai afirmat că 5.000 de copii din Ucraina au dispărut după ce au ajuns în aceste tabere şi cere implicare pentru găsirea acestor oameni şi salvarea lor.

„O informaţie care ne dă fiori: 500.000 de ucraineni deportaţi de Putin în Rusia. Ca să ne raportăm la ţara noastră, e ca şi cum un oraş de două ori cât Craiova a rămas pur şi simplu pustiu. Vorbim despre jumătate de milion de oameni despre care nu se mai ştie nimic, oameni care odată ajunşi în Rusia pare că s-au evaporat”, a scris, marţi seară, pe Facebook, Ionuţ Stroe.

Acesta a precizat că despre acest subiect extrem de grav a vorbit, în numele grupului PPE, colegilor de la Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei.

„Ucrainenii sunt duşi în aşa-numitele ,”tabere de filtrare”, unde le sunt reţinute paşapoartele şi telefoanele, iar unii dinte ei sunt supuşi unor tratamente inumane sau chiar ucişi. Cei care scapă, sunt mai apoi relocaţi cu forţa în Siberia şi alte regiuni sărace. Ce este şi mai îngrijorător este că ruşii nu ţin cont nici măcar de copii – aproape 5.000 fiind şi ei dispăruţi după ce au ajuns în aceste tabere”, a mai scris Ionuţ Stroe.

Acesta apreciază că „deportarea este indubitabil o practică a regimurilor totalitare şi o încălcare gravă a drepturilor omului”.

„Le-am cerut colegilor mei să ne implicăm urgent în eforturile de localizare a acestor oameni, victime ale unui dictator fără conştiinţă şi să ne implicăm, alături de organizaţii precum Crucea Roşie, în ajutorarea lor”, a mai transmis deputatul liberal.