Lifestyle

Apare Robocap pe străzile din San Francisco. Poliția cere ca „roboții ucigași” să fie folosiți în situații extreme

Apare Robocap pe străzile din San Francisco. Poliția cere ca „roboții ucigași” să fie folosiți în situații extreme

Poliția din San Francisco și-a apărat solicitarea de potențială utilizare a „roboților ucigași”, insistând că aceștia vor fi o „ultimă soluție” și vor fi folosiți doar în situații foarte periculoase.

Detectivii din orașul californian, unde locuitorii se plâng de o creștere a criminalității, au primit săptămâna aceasta permisiunea de a folosi mașinării capabile de forță letală. Un fel de Robocap, care i-ar putea  ajuta în situații extreme.

Supraveghetorii orașului au declarat că, dacă un ofițer de rang înalt din cadrul Departamentului de Poliție din San Francisco dă undă verde, roboții înarmați ar putea fi trimiși pentru a aborda suspecți foarte violenți, cum ar fi ucigașii în masă sau atentatorii sinucigași.

„Utilizarea roboților în situații de forță potențial letală este o opțiune de ultimă instanță”, a declarat joi șeful poliției din San Francisco, William Scott.

„Trăim într-o perioadă în care violența în masă este de neconceput și devine tot mai frecventă. Avem nevoie de această opțiune pentru a putea salva vieți în cazul în care avem parte de acest tip de tragedie în orașul nostru”.

SFPD are deja în arsenalul său mai mulți roboți, care sunt controlați de la distanță și folosiți în „situații de bombardament, incidente cu materiale periculoase și alte incidente în care ofițerii ar putea avea nevoie să păstreze o distanță de siguranță înainte de a fi convinși că o anumită scenă este neprimejdioasă”, a precizat forța.

Schimbarea regulilor orașului va însemna că „roboții ar putea fi folosiți pentru a livra o încărcătură explozivă pentru a pătrunde într-o structură care conține un subiect violent sau înarmat.”

„Încărcătura ar fi folosită pentru a incapacita sau dezorienta un subiect violent, înarmat sau periculos, care prezintă un risc de pierdere a vieții.”

„Roboții echipați în acest mod ar fi folosiți doar pentru a salva sau a preveni alte pierderi de vieți nevinovate.”

Dar asigurările nu au fost suficiente pentru a liniști temerile legate de un viitor care seamănă cu filmul „Terminator” sau cu emisiunea TV distopică despre tehnologie „Black Mirror”.

„Și când se vor „defecta” (acești Robocapi), așa cum au făcut TOATE computerele… Cine va fi tras la răspundere?”, a scris @Numbor1dad pe Twitter.