Actual International

San Francisco a declarat stare de urgență. E vorba de starea de sănătate a comunităţilor LGBTQ

San Francisco a declarat stare de urgență. E vorba de starea de sănătate a comunităţilor LGBTQ
pixabay.com

”Traiectoria continuă să crească”

În data de 28 iulie 2022, oficialii din San Francisco au declarat “stare de urgență” în domeniul sănătății publice din cauza numărului tot mai ridicat de cazuri de “variola maimuței” din oraș.

La ce număr au ajuns cazurile diagnosticate cu variola maimuței în San Francisco

Primarul orașului San Francisco, London Breed, a declarat că 281 de persoane au fost diagnosticate cu variola maimuței, potrivit San Francisco Chronicle, citează ziare.com

Referitor la acest aspect, specialiștii din sănătate susțin că se așteaptă ca numărul infectărilor cu “variola maimuței” să crească în perioada următoare.

Autoritățile  din San Francisco au primit 8.200 de doze de vaccin până în prezent

În ceea ce privește prevenția bolii, oficialii orașului San Francisco au declarat că au primit circa 8.200 de doze de vaccin Jynneos.

Declarația ofiţerului de sănătate din San Francisco

Astfel, joi, 28 iulie 2022, Susan Philip, ofiţerul de sănătate din San Francisco, a declarat următoarele: „Vrem să avem flexibilitatea de a ne putea folosi resursele pentru a servi cât mai bine publicul şi a proteja sănătatea. Dorim, de asemenea, să ne afirmăm angajamentul faţă de sănătatea comunităţilor LGBTQ din San Francisco, aşa cum am făcut întotdeauna în mod istoric ca oraş. Poate mai îngrijorător decât numărul mare de infecţii a fost traiectoria, care continuă să crească. Dacă ar exista o altă comunitate care a fost afectată în mod disproporţionat de variola maimuţei în modul în care a fost afectată comunitatea homosexuală, întreaga ţară ar fi revoltată”.

Totodată, ofițerul Susan Philip a adăugat că nu va solicita restricții ca în cazul COVID-19, potrivit sursei citate.

Ce avantaje oferă declararea stării de urgență

Declararea stării de urgenţă permite oraşului să acceseze fonduri de la stat şi de la guvernul federal rezervate pentru situaţii de urgenţă şi să sensibilizeze publicul larg cu privire la epidemie.

Potrivit oficialilor orașului, starea de urgenţă declarată va intra în vigoare luni, 01 august 2022.