Actual Lifestyle

Apel la 112: „Sunt răpită”. Polițiștii din Reșița au acționat și au găsit fata. Ce a urmat…

Apel la 112: „Sunt răpită”. Polițiștii din Reșița au acționat și au găsit fata. Ce a urmat…
evz.ro

După ce o copilă a cerut ajutorul Poliţiei, anunţând că a fost răpită de pe stradă de un bărbat care purta o mască, s-a dat alarma la 112.

Disperată, fata le-a spus oamenilor legii că incidentul s-a petrecut în zona Nera, din Reşiţa şi că individul a dus-o într-o casă din oraş.

Cum au acționat autoritățile în această situație

Forţele de intervenţie au început imediat verificările pentru identificarea copilei, dar pentru găsirea ei.

IPJ Caraş-Severin a transmis:Totodată, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Reșița au fost demarate cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de lipsire de libertate în mod ilegal”.

Echipajele de poliție care făceau verificări în teren,  după câteva ore de căutări, au identificat o minoră de 14 ani, din Reșița, care a povestit că totul a fost o farsă pusă la cale de ea şi două prietene.

Sperând că scapă uşor, fata le-a predat oamenilor legii telefonul și cartela de pe care au fost efectuate cele două apeluri la numărul de urgență 112.

Potrivit IPJ Caraş-Severin, “Polițiștii și celelalte structuri implicate au desfășurat multiple activități, au angrenat resurse și au implicat instituții și o parte a comunității. Astfel de fapte sunt de natură să aducă prejudicii foarte grave la nivelul societății și tulburări ale siguranței publice, atât prin natura și amploarea forțelor implicate în luarea măsurilor de investigare, identificare și contracarare (Poliția Română, Serviciul de Telecomunicații Speciale, Parchet), cât și prin stările de temere generate în rândul cetățenilor, atât cei direct afectați, aflați în locurile respective cât și întreaga comunitate”, citează sursadevest.ro

Ce sancțiuni se aplică în cazul apelării 112 pentru farse

Conform legii, pentru astfel de glume, apelantul la 112 este amendat cu până la 4.000 de lei sau cu prestarea de la 200 de ore la 400 de ore de activităţi în folosul comunităţii.

În acest sens, IPJ Caraş-Severin  a transmis: “Reamintim tuturor că apelarea nejustificată a numărului 112 poate costa viaţa unei persoane aflate în pericol. În timp ce operatorul și echipajele din teren se ocupă de un apel non-urgent, persoane care are într-adevăr au nevoie de ajutor sunt obligate să aștepte nejustificat!”