Actual International

Accident bizar. Trei morți și zeci de răniți în accidentul feroviar din Missouri. Trenul Amtruk, răsturnat de un camion basculant

Accident bizar. Trei morți și zeci de răniți în accidentul feroviar din Missouri. Trenul Amtruk, răsturnat de un camion basculant

Accident neobișnuit. Bizar, dar și terbil, în același timp. Aceeași companie a avut de trecut, în numai două zile, prin două accidente, ambele provocate de trecerile nesemnalizate de cale ferată. Din acest motiv, evident la prima vedere, trenurile s-au izbit în mișcare de un autoturism, respectiv un camion, în cazul pe care îl prezentăm.

Accident bizar. Trei morți și zeci de răniți în accidentul feroviar din Missouri. Trenul Amtruk, răsturnat de un camion basculant

Un tren Amtrak, care transporta peste 200 de pasageri, s-a ciocnit luni cu un camion basculant, în zona rurală din Missouri, provocând moartea a trei persoane și rănirea a zeci de persoane, au anunțat autoritățile. Acesta a fost al doilea accident mortal, în care a fost implicat serviciul feroviar american, în numai două zile.

Două dintre persoanele decedate se aflau în tren, iar cealaltă în camion, au precizat oficialii americani, citați de New York Times. Numărul exact al pasagerilor răniți și amploarea rănilor nu au fost imediat descoperite și centralizate. A fost nevoie de timp, pentru a se dezmetici, atât reprezentanții statului, cât și cei implicați în accidentul propriu zis.

Trenul călătorea de la Los Angeles la Chicago, când a lovit camionul, care obstrucționa o trecere la nivel cu calea ferată publică, la ora 12:42 p.m., în apropiere de Mendon, Mo, la aproximativ 160 de kilometri nord-est de Kansas City, Mo, a precizat reprezentantul companiei Amtrak.

Imaginea de la fața locului este de coșmar. Opt vagoane și două locomotive au deraiat, a precizat reprezentantul Amtrak, iar majoritatea vagoanelor au căzut  pe o parte.

Locotenentul Eric F. Brown de la Missouri State Highway Patrol a declarat, în cadrul unei conferințe de presă, că accidentul a avut loc la o trecere la nivel cu pietriș, pe un drum „fără lumini„, nesemnalizat.

Povești incredibile, dar adevărate

Una dintre călătoare, Samantha McDonald, în vârstă de 21 de ani, din Phoenix, a povestit, într-o relatare telefonică pentru New York Times, că se îndrepta spre Fort Madison, Iowa, călătorind într-unul dintre ultimele două vagoane ale trenului, când a auzit un zgomot strident, urmat de o bubuitură. Era prima dată când se afla într-un tren, a spus ea, dar știa, undeva din sufletul ei, că acel sunet nu era normal.

Praful a zburat în interiorul vagonului. Apoi, acesta s-a înclinat pe o parte, a spus călătoarea McDonald. Ea a fost aruncată spre dreapta, unde s-a lovit, brusc, cu capul de plafon.

Am fost doborâtă„, a declarat ea luni după-amiază târziu, de la un spital unde aștepta să i se facă o tomografie computerizată.

Toată lumea din vagonul în care ne aflam a fost aruncată peste tot„, a adăugat dna McDonald.

Fratele ei, Dax McDonald, în vârstă de 26 de ani, a declarat că stătea pe culoarul din dreapta al vagonului când a simțit că trenul a lovit camionul basculant. Uitându-se pe fereastră, a văzut cum vagoanele din fața sa se înclină spre partea sa și își amintește că s-a gândit:

O să ne răsturnăm și noi„. Și exact așa s-a și întâmplat. Mașina a căzut, iar el a rămas pe ceea ce fusese geamul său orientat spre lateral, acum apăsat de pietriș.

”Pentru a scăpa din mașină, pasagerii au escaladat scaunele și compartimentele de deasupra capului. Pentru persoanele care erau mai în vârstă,nu au avut decât, practic, să aștepte ca echipajele de urgență să apară„, a spus soțul McDonald.

Patrula de Autostrăzi a statului Missouri a declarat că a intervenit la fața locului, împreună cu alte agenții de stat sau auxiliare. De asemenea, Amtrak a declarat că și-a trimis propriul personal de urgență acolo, pentru a ajuta pasagerii, angajații și familiile acestora, care au fugit în cea mai mare grabă să își salveze rudele iubite.

Guvernatorul statului Missouri, Mike Parson, a declarat reporterilor că aceasta a fost o „situație teribilă„.

Fotografiile postate de tânărul McDonald pe Twitter se vedeau pasageri care stăteau deasupra vagoanelor răsturnate ale Amtrak, oameni ajutându-se reciproc să iasă, în timp ce alții mergeau pe jos, de-a lungul căii ferate. O altă fotografie a arătat patru anvelope mari de cauciuc pe o osie care zăceau căzute chiar lângă șine.

La final, el a postat o fotografie care arată că pasagerii s-au adunat într-o sală de sport a unui liceu din apropierea locului accidentului.

Sunt recunoscător pentru oamenii care se află aici, în siguranță la liceul Northwestern de lângă Mendon„, a scris el. „Acest oraș s-a unit pentru a ajuta pe toată lumea„.

Și exact așa a fost. Consiliul Național pentru Siguranța Transporturilor a precizat, luni, într-o declarație, că va investiga, în continuare, deraierea. Pentru că întrebarea principală, pe care o au, în continuare, toți cei prezenți la fața locului, este dacă acel camion era în mișcare sau stătea blocat pe șinele de tren, ceea ce nu, încă nu se știe.

Accident, tot cu un Amtrak

Acest accident a avut loc la o zi după ce un alt tren de pasageri Amtrak s-a ciocnit, duminică, cu un sedan cu patru uși, la o trecere la nivel cu calea ferată, de asemenea fără semnal de tren sau parapeți, într-o zonă rurală din East Bay, în nordul Californiei, provocând moartea a trei persoane și rănirea gravă a altor două, inclusiv a unui copil, a declarat un purtător de cuvânt al Departamentului local de pompieri și al serviciilor de urgență.

Foto: evz/ video: twitter/ harta: New York Times/ OpenStreetMap