Info Actual

Info Actual > Social > Apel pentru salvarea Starețului Varlaam. „Se pare că fratele acesta, Covid, nu m-a ocolit”
Social

Apel pentru salvarea Starețului Varlaam. „Se pare că fratele acesta, Covid, nu m-a ocolit”

Apel pentru salvarea Starețului Varlaam. „Se pare că fratele acesta, Covid, nu m-a ocolit”

Apel pentru salvarea Starețului Varlaam. „Se pare că fratele acesta, Covid, nu m-a ocolit”

Stareţul mânăstirii Partoş, din Timișoara, este bolnav de COVID-19 și este internat în stare gravă.  Varlaam Almăjanul, cunoscut și sub numele de Padre, s-a infectat cu coronavirus şi este internat acum la Spitalul Victor Babeş din Timişoara. Starea lui s-a agravat, iar medicii au hotărât să-l mute la Terapie intensivă.

Starețul Varlaam are nevoie de plasmă și s-au făcut îndemnuri ca oamenii să doneze plasmă la Centrul de Tranfuzii din Timişoara.

„Toți cei care cunoașteți persoane vindecate de COVID19 și pot dona plasmă hiperimună (sânge provenit de la bolnavi vindecați) îndrumați-i spre Centrul Regional de Transfuzie Sanguină Timișoara https://www.ctstimisoara.ro (Str. Martir Marius Ciopec, Nr. 1). Este mare nevoie pentru persoanele internate, care se luptă cu boala.
Pentru a fi în gândul și în duhul părintelui nostru stareț care mereu ne îndeamnă la iubirea aproapelui, avem șansa de a face o faptă bună”.

Starețul Varlaam. „Se pare că fratele acesta, Covid, nu m-a ocolit”

„Dragilor, Din păcate după primirea rezultatelor testului am fost declarat pozitiv. Se pare că fratele acesta, Covid, nu m-a ocolit. Voi rămâne probabil internat o vreme. Vă rog să vă amintiți de mine în rugăciunile voastre, după cum să vă rugați și pentru toți bolnavii și pentru medicii și personalul medical care fac atât de mult bine și care au o misiune deloc ușoară.
Vă port și eu în gândurile mele. Sunteți o icoană deasupra căreia mă odihnesc și de la care îmi iau putere. Suntem împreună. Mereu împreună. Respectați, vă rog, regulile. Masca, distanța, igiena mâinilor… Știți cât de mult țin la asta. E esențial! Vremurile nu sunt bune…
Dacă cineva dintre voi ati fost în contact cu mine sau cu oamenii din proximitatea mea si observați simptome, vă rog mult să vă căutați medicul de familie, faceți testul și să aveți grijă de voi. Rămâneți statornici în dragoste! Vă îmbrățișez din suflet! Ps. Mulțumesc pentru (deja) atâtea mesaje frumoase care mi-au mișcat inima.. Sunteți tezaurul meu!”, a fost mesajul Starețului Varlaam, imediat după aflarea