Economic

Aplicaţie pentru monitorizarea persoanelor aflate în izolare impusă sau în carantină

Aplicaţie pentru monitorizarea persoanelor aflate în izolare impusă sau în carantină dezvoltată în România. Fostul ministru al comunicațiilor, social-democratul Alexandru Petrescu, anunță pe pagina sa de socializare că, împreună cu un grup de specialiști din sectorul cibernetic, a finalizat o aplicație pentru monitorizarea persoanelor aflate în izolare impusă sau în carantină.

Instrumentul digital COVID-19 Lockdown Tracker se află în stadiul de testare și va fi oferit cu titlu gratuit instituțiilor statului. Aplicația va deveni pe deplin disponibilă și operațională după predarea și implementarea codului sursă de către structurile guvernamentale – MAI, Poliție, Poliție locală, Jandarmerie, MApN, precum și structuri ale administrației locale – spune Alexandru Petrescu.

Alexandru Petrescu: ”Aplicaţia facilitează o înregistrare ușoară a elementelor biometrice, a elementelor de geolocație şi printr-un algoritm de inteligență artificială, permite structurilor statului să apeleze, să interogheze, să solicite validare de prezență la domiciliu a tuturor celor ce trebuie să se afle la domiciliu, sub izolare impusă.”