Actual Lifestyle

Ar putea crocodilul să dețină secretul pentru ca oamenii să trăiască până la 150 de ani ? Ce spun specialiștii

Ar putea crocodilul să dețină secretul pentru ca oamenii să trăiască până la 150 de ani ? Ce spun specialiștii

Experții cred că reptilele înfricoșătoare ar putea ascunde indicii care să determine creșterea duratei de viață și s-au pornit să studieze amănunțit acest subiect.

Ar putea crocodilul să dețină secretul pentru ca oamenii să trăiască până la 150 de ani ? Ce spun specialiștii

Crocodilii, salamandrele și broaștele țestoase ar putea deține secretul pentru ca oamenii să trăiască până la vârsta de 150 de ani, speră experții, motiv pentru care s-au apucat să studieze în profunzime această idee inovativă.

Experții, specialiști în domeniul longevității, au analizat 77 de specii diferite de reptile și amfibieni din habitate situate în întreaga lume, se arată într-un studiu publicat în revista Science.

Zeci de ani, oamenii de știință s-au luptat cu numeroase eșecuri, în încercarea de a găsi o poțiune anti-îmbătrânire, acesta fiind prima pe lista lor de studiu.

Experimentele pe animale cu sânge rece, cum ar fi țestoasele, care sunt renumite pentru faptul că trăiesc mai mult decât alte animale de mărimea lor, ar putea aduce noi răspunsuri, în ceea ce privește longevitatea.

Cercetătorii de la Michigan State University speră că vor descoperi „trăsături” care pot fi urmărite și la oameni.

Echipa nu a identificat încă nicio țintă potențială a longevității și, cu toate acestea, orice descoperire semnificativă ar putea fi departe și va fi nevoie de mai mulți ani de zile.

Înțelegerea peisajului comparativ al îmbătrânirii la animale poate dezvălui trăsături flexibile care se pot dovedi ținte demne de urmat pentru studiul biomedical legat de îmbătrânirea umană„, a declarat cercetătorul principal și biologul profesor Anne Bronikowski.

Dacă putem înțelege ce permite unor animale să îmbătrânească mai încet, putem înțelege mai bine îmbătrânirea la oameni„, a completat colegul cercetătorului principal, profesorul David Miller, de la Universitatea de Stat din Pennsylvania.

În teorie, acest lucru ar putea ajuta la fundamentarea strategiilor de conservare pentru speciile amenințate sau pe cale de dispariție, a mai spus acesta.

Motive de longevitate

Deși toate organismele vii îmbătrânesc și mor, nu toate creaturile urmează același model de slăbire și deteriorare până la bătrânețe și moarte. Cu toate acestea, fiecare dintre noi vedem cu ochiul liber că unele vietăți au o viață lungă. Dar cum? Aceasta a fost și întrebarea specialiștilor.

Îmbătrânirea neglijabilă înseamnă că, dacă șansele unui animal de a muri într-un an sunt de 1% la vârsta de 10 ani, dacă acesta este în viață la 100 de ani, șansele de a muri sunt tot de 1%.

În schimb, la femelele adulte din SUA, riscul de a muri într-un an este de aproximativ 1 la 2.500 la vârsta de 10 ani și de 1 la 24 la vârsta de 80 de ani. Atunci când o specie prezintă o senescență (deteriorare) neglijabilă, îmbătrânirea pur și simplu nu are loc”, a spus profesorul Miller.

Cercetătorii au atribuit acest lucru, în mare parte, faptului că broaștele țestoase au carapace tare pentru a le proteja de a fi mâncate. La rândul lor, crocodilii sunt protejați de solzii lor groși, în timp ce salamandrele se pot baza pe pielea lor otrăvitoare, titrează Daily Mail. Niciuna dintre aceste caracteristici, evident, nu se aplică și oamenilor.

Specialiștii cred că alte răspunsuri la modul în care pot sfida îmbătrânirea ar putea să se ascundă mai adânc în corpul animăluțelor.

Creaturile cu sânge rece își extrag energia din mediul înconjurător, spre deosebire de mamiferele precum oamenii, care trebuie să ardă calorii pentru a se încălzi. Ele nu au nevoie să mănânce atât de mult, ceea ce le conferă un metabolism mai lent. Anterior, se credea că aceasta este și cheia care explică faptul că unele reptile pot trăi până la 190 de ani.

Noua analiză a constatat, însă, că nu există nicio legătură între un metabolism mai lent și o durată de viață mai lungă atunci când se compară cele 77 de specii cu creaturi cu sânge cald de dimensiuni similare.

Cel mai bătrân animal terestru din lume este în prezent o broască țestoasă uriașă din Seychelles, pe nume Jonathan, care are 190 de ani. În timp ce statistica umană arată cu totul diferit. Datele de la Oficiul Național de Statistică evidențiază că speranța de viață în Marea Britanie, de exemplu, este de 79 de ani pentru bărbați și puțin sub 83 de ani pentru femei.

Durata de viață de 150 de ani, considerată cândva un vis îndepărtat, se apropie acum de realitate, potrivit oamenilor de știință. Un lucru este cert. În luna martie a acestui an, experți de frunte în domeniul îmbătrânirii au declarat că viitorii copii, care se vor naște în 2070 ar putea trăi până la vârsta de 150 de ani, datorită progreselor înregistrate actualmente, în tehnologia de îmbătrânire inversă.

Foto: evz/video: youtube