Actual Politică

Virgil Popescu, nu se teme de o remaniere, ci doar de Dumnezeu. Cine sunt mininiştri la care ar urma să renunţe premierul Ciucă

Virgil Popescu, nu se teme de o remaniere, ci doar de Dumnezeu. Cine sunt mininiştri la care ar urma să renunţe premierul Ciucă

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a declarat că se teme de Dumnezeu, el fiind un om credincios, după ce a fost întrebat dacă se teme de o eventuală remaniere, după ce va fi făcută evaluarea miniştrilor. Popescu a adăugat că este convins că actuala coaliţie va putea trece România peste crizele din această perioadă. La finalul săptămânii, premierul Nicolae Ciucă va prezenta evaluarea miniştrilor şi va anunţa dacă renunţă la vreunul dintre ei.

Virgil Popescu, nu se teme de o remaniere, ci doar de Dumnezeu. Cine sunt mininiştri la care ar urma să renunţe premierul Ciucă

Virgil Popescu a declarat, marţi seară, la Digi 24, că personal crede că actuala coaliţie de guvernare este capabilă să treacă România peste ”acest hop” care este criza energetică. Întrebat dacă se teme de o remaniere, Popescu a explicat că se teme doar de Dumnezeu.

„Eu mă tem de Dumnezeu, sunt un om credincios şi mă tem de Dumnezeu. Cred că vom merge înainte şi cred că împreună, în această coaliţie, vom reuşi să trecem România peste acest hop, pentru că este un hop mare, o criză energetică ce s-a suprapus peste o criză pandemică, cu un război la frontieră”, a afirmat Virgil Popescu.

Ministrul Energiei a mai spus că împreună, în coaliţie, ”vom fi mai puternici”.

”Cred că împreună putem trece ţara peste acest hop şi că vom fi mai puternici împreună”, a declarat Virgil Popescu.

Premierul Nicolae Ciucă a anunţat că la finalul acestei săptămâni va face o evaluare a cabinetului său după cele şase luni de guvernare. La rândul său, liderul PSD a negat că ar exista tensiuni între el și premierul Nicolae Ciucă.

Despre evaluarea miniștrilor, Marcel Ciolacu a declarat că nu ştie absolut nimic despre evaluarea făcută de premier, întrucât nu este atributul său.

„M-am uitat azi-noapte la stele, n-am primit niciun semnal. Atributul de a face evaluarea miniștrilor e al prim-ministrului, nu eu să dau eu note miniștrilor.”

Întrebat dacă are drept de veto la o eventuală remaniere, Marcel Ciolacu a spus: „N-am scris în regulament asta, dar e o idee bună.”

Cine ar urma să părăsească scaunul de la Palatul Victoria

Conform Antena 3, lista miniștrilor care vor pleca este gata și se află pe masă premierului Nicolae Ciucă. Acesta a făcut anunțul în ședința PNL. Iar în câteva zile vor fi anunțate numele miniștrilor care nu au performat și care vor pleca din Guvern.

Din primele informații, există nemulțumiri cu privire la ministrul Fondurilor Europene, din partea celor de la PSD. Și asta pentru că s-au îndeplinit doar cinci jaloane și ținte din PNRR din cele 27 care ar fi trebuit să fie gata până la sfârșitul acestui trimestru.

Pe de altă parte, liberalii îl vor plecat din Guvern pe șeful Finanțelor, Adrian Cîciu. Aceștia sunt nemulțumiți de situația în care a ajuns țara. Potrivit acestora, o mare vină ar purta-o Partidul Social Democrat, dar și ministrul Finanțelor.

Cseke Attila este, de asemenea, luat în vizor. În principiu pentru modul în care sunt împărțiți banii de la Ministerul Dezvoltării către primarii din țară. Aici este un punct în care cei de la PNL și PSD sunt de acord, deoarece niciuna dintre părți nu îl mai dorește pe acesta în fruntea Ministerului Dezvoltării.

Premierul Nicolae Ciucă l-ar putea schimba din funcție și pe ministrul Apărării, Vasile Dâncu, pentru că, în privința acestuia, sunt nemulțumiri venite chiar din partea președintelui Klaus Iohannis. Acesta s-a exprimat public și a spus că Vasile Dâncu a exagerat când a declarat public că Marea Neagră este blocată din cauza minelor.