Diverse

Are gaze prețioase în curte, ce pot fi exploatate ca sursă naturală, dar proprietara primește o amendă uriașă. Motivul șochează

Are gaze prețioase în curte, ce pot fi exploatate ca sursă naturală, dar proprietara primește o amendă uriașă. Motivul șochează

Ipotetic vorbind, sursa de țiței (gaz) ar fi izvorât într-o curte din America. Ce credeți că s-ar fi întâmplat? Cei care se ocupă cu forajul ar fi dat milioane de dolari să cumpere casa cu pământ cu tot. La noi, ce fac românii? După ce femeia proprietară cere ajutor, oamenii statului cu o mână o ajută și apoi vor să-i ia cu două (mâni).

Are gaze prețioase în curte, care ar putea fi exploatate ca sursă naturală, dar proprietara primește o amendă uriașă. Motivul?

O femeie din Dolj care a săpat un puț și a dat de un izvor nesfârșit de gaze, acum va trebui să plătească acum 20.000 de euro primăriei. Focul arde de sâmbătă, iar stingerea acestuia implica intervenția unei echipe de specialiști, pentru care femeia proprietară a cerut ajutor oamenilor legii români.

Bărbatul responsabil cu lucrarea pentru care l-a angajat femeia s-a pornit să foreze un puț, dar la suprafață nu a țâșnit doar apă, ci și gaze. Oamenii s-au speriat și au cerut ajutor la 112.

Alisa Florea, proprietara locuinței, a spus, într-o intervenție la Digi24, că a cerut ajutorul pompierilor, iar aceștia au venit și au izolat focul. Ulterior, o dată la două ore, la fața locului vine o echipă de pompieri și supraveghează zona.

Femeia mărturisește îndurerată că i-a fost defrișată întreaga arie de jur împrejur.

Un reprezentant ISU a declarat că s-au luat măsuri de deviere a conductei de deversare într-un iaz artificial, astfel încât să fie limitat la minimum pericolul unui incendiu.

Primarul din Dolj, Danil Robin, a precizat, de asemenea, pentru media, că au fost aduși specialiști de la Petrom și Garda de Mediu și s-a constatat că pericolul nu este unul mare. Totodată, potrivit primarului, lucrările vor costa 20.000 de euro și vor fi achitate din bugetul primăriei, potrivit media.

În același timp s-a anunțat și că reprezentanții instituției Primăriei nu își fac griji pentru că bani vor fi recuperați cu ușurință fiind de ajuns doar acuzația de săpături fără aviz și autorizație prealabilă, așa cum prevede legea.

Și culmea…

Punga de gaze a fost descoperită în satul Bâzdâna ce aparține teritorial de comuna doljeană Calopăr. Satul este izolat de restul comunei, iar pentru a ajunge aici trebuie să mergi pe un drum forestier. Localnicii nu au gaze în casă, dar au ajuns sa aibă în curte.

Foto: digi24