Info Actual

Info Actual > Ezoteric > Arsenie Boca: Acestia sunt oamenii care NU au necazuri in viata
Ezoteric

Arsenie Boca: Acestia sunt oamenii care NU au necazuri in viata

Arsenie Boca, cunoscut drept Sfantul Ardealului, a lasat in urma sa o tolba de invataturi care au fost stranse in diferite carti.

Potrivit scrierilor sale, exista oameni fara necazuri. Iata cine sunt cei care nu au necazuri de-a lungul vietii.

Dumnezeu vrea să ajute pe toţi, dar nu toţi primesc purtarea Sa de grijă

62“Nouă, toate necazurile ne vin de la greşeli, nu de la Dumnezeu. El numai le îngăduie şi spală cu ele vinovăţiile noastre. Oamenii însă tare greu pricep că îndreptarea prin necazuri dovedeşte nu părăsirea lui Dumnezeu, ci milostivirea Lui. Ba chiar prin aceea ştim că Dumnezeu are grijă de noi, dacă vom avea necazuri. Dumnezeu vrea să ajute pe toţi, dar nu toţi primesc purtarea Sa de grijă.

Necazurile vieții sunt un grai mai aspru al lui Dumnezeu

Aşa se face că sunt oameni păcătoşi care n-au necazuri. Pe aceştia i-a lepădat Dumnezeu. Căci ştiindu-le firea, precum că nu au leac şi nu pricep nimic din ocârmuirea Sa, îi lasă în păcatele lor. Nu fericiţi, aşadar, pe cei ce n-au necazuri în lumea aceasta. Căci, cunoscându-i Dumnezeu că n-au minte să-l înţeleagă căile, nu le mai rânduieşte o îndreptare prin încercări în lumea aceasta, ci osânda în cealaltă. Necazurile vieții sunt un grai mai aspru al lui Dumnezeu către oamenii mai grei sau mai vicleni la minte”, aflăm din cartea “Învățături ale Părintelui Arsenie Boca”, potrivit B1.