Diverse

Artiștii și mărturisirile lor fascinante și incredibile, pro și contra lui Putin

Artiștii și mărturisirile lor fascinante și incredibile, pro și contra lui Putin

Avem de-a face cu două tabere, pro și contra lui Putin. Există nenumărate dovezi în acest sens. Cea mai dureroasă mărturisire este povestea unei artiste rusoaice (pe care o vom reda în cele ce urmează, printre altele), care își iubește nespus de mult tatăl vârstnic și i se rupe sufletul la gândul că el visează la Uniunea Sovietică, demult apusă.

Artiștii și mărturisirile lor fascinante și incredibile, pro și contra lui Putin

Actrița rusă Maria Mashkova este fiica actorului rus Vladimir Mashkov și nu își ascunde poziția împotriva războiului rus din Ucraina, precum și faptul că din această cauză a încetat să mai comunice cu celebrul ei tată, care susține regimul lui Putin. Recent, Maria a postat un videoclip cu trupa DDT întitulat „Не с Вами”, în traducere ”Nu sunt cu voi”. Actrița se arată nedumerită că există părinți care aleg benevol să-și trimită fiii la război.

În postare, actrița a scris următoarele: ,,Идите в ж*пу со своей войной, отцы! Мы победим. Любовь всегда побеждает” – Duceți-vă … cu războiul vostru, părinți! O să câștigăm. Iubirea învinge întotdeauna”. Pe scurt, i-a cam trimis undeva pe dragii părinți care își sacrifică proprii copii de dragul sau de frica lui Putin.

Pa pagina ei de socializare, actrița a făcut referire și la tatăl ei iubit:

,,I-am trimis în fund pe toți părinții Rusiei care susțin războiul, care cu atâta frenezie își trimit copiii să-și apere țara ,,într-o țară străină”. Si da. Mă doare teribil că tatăl meu este obsedat, la fel ca mulți tați acum, de ideea unui imperiu și a revenirii în URSS, cu prețul unui viitor liber pentru copiii săi.

Îl iubesc foarte mult pe tatăl meu și îl voi iubi mereu foarte mult. Îl consider un mare artist, de care sunt, cu adevărat, departe profesional. Cred că într-o zi îl voi îmbrățișa strâns. Și el pe mine. Și să rămânem așa. Pentru mult timp. În tăcere. Între timp… o să tac singură. Până la vremuri mai bune. Toată puterea și dragostea. Masha.”

Anatoly Belîi a fost, cândva, unul dintre actorii principali ai Teatrului de Artă din Moscova. Acum, el a fost înlocuit de alți actori, pentru că Anatoly a demisionat și ulterior a părăsit Rusia. El și-a explicat în detaliu decizia din 14 iulie, după ziua atacului teribil cu rachete asupra orașului ucrainean Vinița. Într-un interviu acordat pentru ,,Novaya Gazeta”, actorul a spus ce gândește și plănuiește acum.

Am părăsit lipsa totală de libertate din Rusia. Pur și simplu nu există libertate. Am părăsit această frică în care părinții mei au trăit toată viața și pe care am văzut-o în copilărie. Aceasta este o frică lipicioasă sovietică în care oamenii trăiesc deja din nou”.

Actorul a mărturisit că a avut libertate în teatru, dar viața nu se limitează la teatru. Anatoly a recunoscut că se considera neputincios să-i ajute pe ruși să înțeleagă ceva: nici rolurile sale din trecut, nici citirea poeziilor filozofice, nici mersul la Bolotnaya nu au ajutat.

Declarația lui este înfiorătoare: ”Propaganda a preluat controlul asupra oamenilor, ce le-a făcut. Oamenii au devenit pur și simplu orbi, acesta este un fel de orbire de neînțeles. De neînţeles. Nu-mi pot imagina cum este posibil. Dar am devenit martori oculari la asta. Regret enorm”.

Anatoly Belîi a fost, cândva, unul dintre actorii principali ai Teatrului de Artă din Moscova. Acum se află în Israel. Foto: unica.md

Artiștii ucraineni Svetlana Loboda și Max Barskih au trăit și și-au exercitat meseria de cântăreți la Moscova. Acolo era toată viața lor. După începerea războiului, aceștia au fost criticați de cetățenii ruși atunci când au decis să condamne public Rusia, pentru invazia din Ucraina. Svetlanei Loboda i sa interzis intrarea în Rusia timp de 50 de ani.

Zilele trecute, cei doi soliști au urcat pe scenă la o petrecere privată în SUA.  Aici, Max Barskih și Svetlana Loboda au cântat la o petrecere privată la New York. Pe rețelele de socializare au apărut imagini video care surprind momentele strălucitoare ale concertului. S-a dovedit că vedetele ucrainene continuă să-și interpreteze unele hituri ale lor în limba rusă. În aceste context, internauții ruși care s-au simțit jigniți au reacționat imediat, cu indignare, pentru faptul că artiștii continuă să cânte în limba rusă.

Cântăreții ucraineni Max Barskih și Svetlana Loboda, la petrecerea din America, unde au cântat în limba rusă, fapt care i-a supărat pe …ruși

Și nu în ultimul rând, am ales pentru seria de povești cutremurătoare, pe celebrul balerin Sergei Polunin, cunoscut pentru faptul că îl venerează pe liderul de la Kremlin. Acesta tocmai şi-a tatuat încă două imagini cu Putin, pe piept. El avea deja de mai mult timp un tatuaj cu portretul acestuia și mai nou a înmulțit chipurile liderului de la Kremlin pe propria-i piele. A vrut să arate lumii ceva cu aceasta și a reușit. Pentru că exact de aici, din astfel de gesturi, își încarcă dictatorul rus bateriile, pentru faptele reprobabile împotriva umanității.

Povestea lui este extraordinară și merită citită pe larg în ediția de miercuri, 10 august, a retetesivedete.

Foto: arhiva/ video: youtube