International

Atacul terorist de la Crocus City Hall: Încă 3 suspecți au fost arestați

Atac terorist Rusia
sursa foto: arhiva companiei

Comitetul de Instrucție al Rusiei a solicitat arestarea preventivă pentru o perioadă de două luni pentru încă trei indivizi, alături de cei patru deja implicați în atacul brutal care a avut loc vineri seara în sala de concerte Crocus City Hall din apropierea Moscovei și care a dus la cel puțin 137 de decese, conform unei decizii pronunțate de o instanță din capitala rusă.

„Am primit alte trei cazuri împotriva acuzaţilor Islomov Aminchon Isroilovici, Islomov Dilovar Isrolovici şi Islomov Isroil Ibragimovici”, a anunţat un purtător de cuvânt al tribunalului. Este vorba despre un tată împreună cu cei doi fii ai săi, conform presei ruse.

Unul dintre cei reținuți a fost identificat ca fiind proprietarul vehiculului folosit de atacatori pentru a părăsi locul atentatului.

În seara de vineri, patru indivizi înarmați au deschis focul asupra participanților la un concert rock organizat în sala de concerte Crocus City Hall. Sala este situată la 20 de kilometri de centrul Moscovei. În ciuda eforturilor autorităților, atacatorii au reușit să scape. Aceștia au fost ulterior reținuți, împreună cu alți șapte suspecți.

Gruparea teroristă ISIS (Statul Islamic) a revendicat atacul printr-o serie de mesaje. Vladimir Putin nu a menționat explicit gruparea teroristă. Președintele a subliniat că cei patru suspecți au fost capturați în timp ce încercau să fugă spre granița cu Ucraina. Kievul a  negat orice implicare în incident.

Suspecții, toți cetățeni tadjici, au fost prezenți în fața unei instanțe ruse și li s-a dispus arestul preventiv pentru o perioadă de două luni. În imagini de la tribunal, aceștia prezentau urme evidente de violență. Fiind acuzați de acte teroriste, aceștia riscă detenție pe viață, potrivit Agerpres.