Actual International

Încă trei arestări în legătură cu „atacul terorist” de pe podul din Crimeea

Încă trei arestări în legătură cu „atacul terorist” de pe podul din Crimeea
Infoactual

Deocamdată lumina de la capătul tunelului din povestea exploziei de pe Podul lui Putin nu se vede. Cazul, din punctul de vedere al justiției ruse, este abia la început.

Încă trei arestări în legătură cu „atacul terorist” de pe podul din Crimeea

Un Tribunal din Rusia ar fi ordonat arestarea a încă trei suspecți în legătură cu presupusul „atac terorist” de pe Podul Crimeii, în urma căruia o parte din acesta a explodat sâmbătă, 8 octombrie.

Tribunalul districtual Basmannyy a ordonat arestarea a încă trei suspecți în legătură cu „atacul terorist” de pe podul lui Putin din Crimeea, potrivit serviciului de presă al instanțelor din Moscova, prin intermediul Telegram, luni, 17 octombrie 2022.

„La data de 15 octombrie 2022, Tribunalul districtual Basmanny din Moscova a analizat propunerile autorităților de anchetă preliminară de arestare preventivă în ceea ce îi privește pe A.G. Bylin, O.A. Antipov și D.V. Tyazhelykh, acuzați de comiterea unei infracțiuni prevăzute la A, B, C din partea 2 a articolului 205 (act terorist) din Codul penal al Federației Ruse”, se arată în comunicat.

„Instanța a decis ca A.G. Bylin, O.A. Antipov și D.V. Tyazhelykh să fie arestați preventiv până la 8 decembrie 2022”.

Amintim că miercuri, 12 octombrie a.c., Serviciul Federal de Securitate al Rusiei (FSB) a arestat opt persoane în legătură cu explozia de la Podul Crimeii.

„Organizatorul atacului terorist de pe podul din Crimeea a fost Direcția principală de informații a Ministerului ucrainean al Apărării, șeful acesteia, Kyrylo Budanov, angajați și agenți, în plus, au fost reținuți cinci cetățeni ruși, trei cetățeni ucraineni și un armean”, au declarat atunci reprezentanți ai Centrului pentru combaterea terorismului al Serviciului Federal de Securitate.

Comitetul Național Antiterorist (CNA) din Rusia a transmis că „în dimineața zilei de 8 octombrie, pe podul din Crimeea a avut loc o explozie a unui camion, care a provocat incendierea a șapte rezervoare de combustibil ale unui tren de cale ferată”.

Pierderile suferite, Rusia le resimte și azi, logistica fiiind grav afectată din cauza acestei explozii care a dat toate planurile Rusiei peste cap, au spus și oficiali americani, citați de media internațională.