Sănătate

Atât de simplu și rapid de preparat, apa cu lămâie aduce organismului o serie de beneficii

Atât de simplu și rapid de preparat, apa cu lămâie aduce organismului o serie de beneficii
nutrivita.ro

Datorită beneficiilor pe care le oferă organismului, lămâia este unul dintre cele mai dorite citrice din medicina naturistă.

Lămâia se remarcă prin conținutul:

 • ridicat de vitamina C,
 • de compuși din grupa B,
 • de fibre,
 • de minerale precum calciu, fier, magneziu, potasiu.

Beneficiile lămâilor sunt nenumărate

FOTO reteaua-binelui.ro

Asupra organismului, lămâia:

 • oferă efecte diuretice,
 • ajută la purificarea sângelui,
 • ajută la reglarea tensiunii arteriale, este bogat în antioxidanți,
 • ajută la ameliorarea problemelor respiratorii.

Activitatea fizică nu trebuie să lipsească

Totodată, pe lângă fructe, coaja și frunzele de lămâi, conțin uleiuri esențiale care pot fi folosite în diferite scopuri.

Cu toate că nu este un produs minune, lămâia poate fi consumată împreună cu o alimentație sănătoasă, însoțită și de o bună activitate fizică (sport) pentru a controla unele probleme de sănătate.

Pe de altă parte, Organizația Panamericană a Sănătății (PAHO) detaliază că utilizarea sucului de lămâie sau a apei a fost legată de controlul hipertensiunii (ajută la eliminarea rigidității arterelor), principalul factor de risc pentru dezvoltarea bolilor cardiovasculare.

Alte beneficii ale consumului de apă cu lămâie

Potrivit revistei Muy Interesante, au fost evidențiate încă alte șase beneficii pentru sănătate ale acestei băuturi puternice dimineața.

 Apa cu lămâie ajută digestia. Astfel, consumul de suc de lămâie la prima oră a zilei ajută la:

 • slăbirea și eliminarea toxinelor din tractul digestiv,
 • mișcare mai bună a intestinului dimineața, în timp ce colonul este hidratat și este stimulată producția de bilă,
 • tratarea arsurilor la stomac, indigestiei sau a problemelor de balonare.

Apa cu lămâie întărește sistemul imunitar. Această băutură:

 • este bogată în vitamina C, nutrient care ajută la combaterea debutului sezonier al răcelilor și gripei.
 • ajută organismul să absoarbă mai mult fier din diferitele alimente pe care le consumăm.

Apa cu lămâie este indicată pentru hidratare. Astfel, când corpul devine deshidratat, apar de obicei simptome precum febră și durere. Și, în mod normal, majoritatea oamenilor ajung în această stare pentru că nu consumă suficientă apă, de aceea este important să ne hidratăm corect organismul cu băuturi precum apa cu lămâie.

Apa cu lămâie întinerește pielea. Cea mai frecventă cauză a ridurilor și a îmbătrânirii pielii sunt radicalii liberi, iar lămâile (care conțin antioxidanți), opresc daunele cauzate de acești radicali în organism. De asemenea, conținutul ridicat de vitamina C ajută la menținerea elasticității pielii și previne formarea ridurilor și a petelor.

Apa cu lămâie ajută la purificarea organismului. Cu alte cuvinte, această băutură elimină toxinele care se acumulează în organism, toxine ce pot provoca leziuni celulelor, țesuturilor și altor organe din organism. Și drept urmare, specialiștii în sănătate recomandă consumul de suc de lămâie pentru a menține un tract urinar fără toxine, în timp ce modificarea nivelului pH-ului va opri creșterea bacteriilor.

 Apa cu lămâie elimină respirația urât mirositoare. Deși acidul citric poate eroda smalțul dinților, consumul de apă cu lămâie nu are același efect, întrucât această băutură ajută la combaterea bacteriilor din gură care provoacă halitoză sau respirația urât mirositoare, scrie doctorulzilei.ro.

Notă redacție: Informațiile din acest articol nu înlocuiesc sfaturile unui medic și nici alte tratamente recomandate de specialiști!