Actual International

China atacă Taiwanul și taie chinezilor porțiile de citrice, peşte sabie răcit şi stavrid negru congelat 

China atacă Taiwanul și taie chinezilor porțiile de citrice, peşte sabie răcit şi stavrid negru congelat 

Alimentele sunt la fel de esențiale, ca și resursele naturale. Primele măsuri punitive luate de guvernul de la Beijing sunt: transportul, prin anularea unor curse, interzicerea importului unor alimente ale chinezilor, de la taiwanezi, precum și vânzarea nisipului chinezesc, în țara vecină.

China atacă Taiwanul și taie chinezilor porțiile de citrice, peşte sabie răcit şi stavrid negru congelat

În contextul tensionat regional, în care este implicată și America, China suspendă importurile de citrice, peşte sabie răcit şi stavrid negru congelat din Taiwan începând cu 3 august, au anunţat miercuri autorităţile vamale chineze, informează Reuters.

Ministerul comerţului de la Beijing a declarat că va fi suspendat și exportul de nisip natural către Taiwan începând cu data de 3 august a.c. Prin urmare, nici nisip nu va mai vinde China , Taiwanului.

Alte măsuri punitive ale Chinei

”China va lua măsuri disciplinare împotriva a două fundaţii din Taiwan, interzicându-le să coopereze financiar cu companii şi persoane de pe continent”, a declarat miercuri Ma Xiaoguang, purtătorul de cuvânt al Oficiului pentru Afaceri Taiwan din China. Cele două fundaţii sunt Taiwan Foundation for Democracy şi Taiwan International Cooperation and Development Fund, a mai spus Ma, citat de media.

Tensiunile dintre China și Statele Unite sunt la intensitate maximă, iar autoritățile din Taiwan au anunțat deja că forțele armate chineze devin tot mai amenințătoare. Vizita președintei Camerei Reprezentanților, Nancy Pelosi, s-a încheiat în mai puțin de 24 de ore, se arată într-un amplu material al Evenimentului Zilei.

China a început o serie de operațiuni militare pentru asigurarea integrității teritoriale, după sosirea lui Nancy Pelosi în Taiwan. Ministerul Apărării de la Beijing a luat decizia să închidă spațiul maritim și aerian pentru o perioadă de trei zile (4-7 august) în mai multe zone din apropierea Taiwanului.

Potrivit opiniei oficialilor chinezi, vizita președintei Camerei Reprezentanților în Taiwan nu reprezintă altceva decât o încălcare gravă a principiului „o singură China” și a prevederilor dintre cele două state.

Foto: Flux24