Info Actual > Diverse > Atentat sinucigaș la Kabul cu cel puțin 13 morți. A început atacul ISIS ?
Diverse

Atentat sinucigaș la Kabul cu cel puțin 13 morți. A început atacul ISIS ?

Atentat sinucigaș la Kabul

Pentagonul a confirmat că explozia produsă joi în apropierea aeroportului din capitala afgană Kabul s-a soldat cu un număr de victime, necunoscut deocamdată, a transmis Reuters.

„Putem confirma că explozia din apropierea porţii Abbey a aeroportului din Kabul a cauzat un număr necunoscut de victime, atât cetățeni US cât și civili”, a scris pe Twitter purtătorul de cuvânt al Pentagonului, John Kirby.

 

 

Acesta nu a precizat dacă este vorba despre decese sau doar despre persoane rănite.
Un demnitar american a menţionat că un soldat american a suferit răni grave din cauza exploziei.

Pe de altă parte, un reprezentant al talibanilor a declarat că deflagraţia s-a soldat cu cel puţin 13 morţi şi a fost cauzată de un atacator sinucigaş cu bombă. El a adăugat că numeroşi talibani au fost răniţi.

Rănitii în urma atentatului sosesc la spital în Kabul Foto: ASVAKA NEWS via REUTERS

După presupusul atac sinucigaş cu bombă comis în apropierea hotelului Baron din Kabul, nu departe de aeroport, corespondentul The Times a relatat că nu există victime britanice

Nu cu multă vreme înainte, un diplomat occidental declarase că zonele din apropierea aeroportului din Kabul sunt incredibil de aglomerate, în pofida avertismentelor privind un potenţial atac din partea Statului Islamic.

Aflat într-o vizită în Irlanda, preşedintele francez Emmanuel Macron, a subliniat că situaţia de la aeroportul din Kabul este extrem de tensionată. Emmanuel Macron a lansat un apel la prudenţă. El a precizat că ambasadorul Franţei la Kabul va părăsi teritoriul afgan.

Ce s-a întâmplat în apropierea aeroportului din Kabul

Cu o oră înainte, secretarul pentru presă al Pentagonului, John Kirby, a anunţat că o explozie a avut loc joi în apropierea aeroportului internaţional din capitala afgană, Kabul.

„Putem confirma că a avut loc o explozie în afara aeroportului de la Kabul”, a scris Kirby pe Twitter.

Un oficial american, citat de Reuters, a declarat că cel mult trei soldaţi americani au fost răniţi în deflagraţie.

La rândul său, Ministerul Apărării britanic a anunţat că lucrează pentru a afla detaliile referitoare la explozie şi eventualul impact asupra eforturilor de evacuare de la aeroportul din Kabul.

„Prioritatea noastră rămâne siguranţa personalului nostru, a cetăţenilor britanici şi a cetăţenilor afgani. Suntem în contact cu aliaţii noştri SUA şi din NATO la nivel operaţional referitor la răspunsul imediat la acest incident”, a precizat ministerul.

Totodată, Ministerul Apărării turc a informat că au fost semnalate două explozii în apropierea aeroportului din Kabul, fără a se înregistra victime în rândul militarilor turci.