Diverse

Ațenție, cod galben de vreme rea pentru opt județe. Avertizările de fenomene periculoase se emit pentru maximum şase ore

Ațenție, cod galben de vreme rea pentru opt județe. Avertizările de fenomene periculoase se emit pentru maximum şase ore
Capital

Pentru mulți oameni este vacanță și ne pregătim de Revelion. Doar că atenție la drum și drumuri. Și aceasta deoarece ANM a emis în dimineața zilei de marţi, 27 decembrie 2022, o serie de atenţionări, de ceaţă densă, burniţă şi polei în opt judeţe anunțând inclusiv Cod galben, pentru orele următoare.

Ațenție, cod galben de vreme rea pentru opt județe din România. Avertizările de fenomene periculoase se emit pentru maximum şase ore

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, marţi dimineaţa, o serie de atenţionări Cod galben de ceaţă densă, burniţă şi polei în zone din opt judeţe, valabile în orele următoare.

Potrivit meteorologilor, până la ora 10:00, în zona joasă a judeţului Bacău, respectiv în 80 de localităţi, în alte 66 de localităţi din zona joasă a judeţului Neamţ şi în 73 de localităţi din Vrancea, se va semnala local ceaţă, care determină scăderea vizibilităţii sub 200 de metri, izolat sub 50 de metri, asociată cu burniţă. Aceasta va favoriza, în funcţie şi de condiţiile locale, formarea poleiului sau a gheţuşului, informează Agerpres.

Fenomene similare vor persista până la aceeaşi oră în judeţele Galaţi, Olt, Dolj, Giurgiu şi Teleorman. Avertizările de fenomene periculoase imediate se emit pentru o perioadă de maximum şase ore, spun specialiștii ANM.

La munte, vremea va continua să se răcească, vor fi precipitații mixte, predominant ninsori la altitudini mari, unde vântul va sufla cu putere.

Vor fi condiții de polei. Noaptea va fi mult mai rece decât precedentele în special în regiunile intracarpatice; cerul va fi parțial noros, iar precipitații se vor mai semnala doar izolat. Intensificări ale vântului vor fi local și temporar în toate zonele țării.

Temperaturile maxime se vor încadra în general între 5 și 13 grade, iar cele minime între -7 și 4 grade, în general. La începutul zilei, în sud și în sud-est pe arii restrânse se va mai semnala ceață. La București, trecător sunt fi posibile ploi slabe. Vântul va sufla moderat pe parcursul zilei și slab noaptea. La începutul zilei va fi ceață.

Pe parcursul zilei de 27 decembrie, valorile termice se vor situa peste normele caracteristice perioadei în cea mai mare parte a țării. Cerul va fi înnorat în special în vestul țării, în centru și nord, unde local vor fi mai ales ploi pe alocuri, potrivit ANM, citat de media.