Actual Diverse

Unde ninge, unde plouă, unde-i cald de Crăciun și de Revelion. Vremea în toate regiunile României

Unde ninge, unde plouă, unde-i cald de Crăciun și de Revelion. Vremea în toate regiunile României
romania24.ro/lego.com

În perioada 25-30 decembrie 2022, se estimează că temperaturile maxime vor fi cuprinse 4 şi 6 grade, iar minimele vor fi cuprinse între -3 şi 0 grade.

În săptămâna 20-27 decembrie 2022, valorile termice medii vor fi puțin mai scăzute decât cele normale pentru acest interval, în regiunile intramontane și în sud-estul extrem al țării.

Pentru zonele de munte este estimată o abatere termică negativă mai accentuate, iar pe întreg teritoriul (dar cu preponderență în vestul și nord-vestul României), cantitățile de precipitații vor fi deficitare, potrivit informațiilor furnizate anterior de infoactual.ro.

În concluzie, vremea va fi mai caldă decât în mod normal pentru această perioadă până în ajunul Crăciunului, dar se va răci începând cu 26 decembrie, astfel că de Revelion temperaturile vor fi apropiate de cele specifice sfârșitului lunii decembrie, potrivit prognozei meteo pentru perioada 19 decembrie – 1 ianuarie transmisă de Administrația Națională de Meteorologie.

Cum va fi vremea în diferitele regiuni ale României

Prognoza meteo de Crăciun și Revelion în zona de munte

La munte, prima zi din interval va fi caracterizată de o vreme mai rece decât în mod normal pentru această perioadă, cu o medie a maximelor de -6…-2 grade și o medie a minimelor de -10…-7 grade.

Ulterior:

 • vremea va fi mai caldă decât normalul perioadei, cu cele mai ridicate valori diurne în jurul datei de 21 decembrie 2022, când vor fi medii ale maximelor de 7…9 grade. Cele mai ridicate valori nocturne se vor înregistra în jurul datei de 25 decembrie, când mediile minimelor se vor situa în jurul a 0 grade.
 • spre sfârșitul intervalului, valorile termice vor marca o scădere ușoară, mediile maximelor urmând a se situa, în ultimele trei zile ale intervalului, în jurul a -1 grad, iar mediile minimelor în jurul a -6 grade.
 • probabilitatea pentru precipitații slabe va fi mai ridicată după data de 23 decembrie 2022.
 • Prognoza meteo de Crăciun și Revelion în Muntenia

În Muntenia, valorile termice vor fi apropiate de cele normale pentru această dată la începutul intervalului, astfel că în primele două zile:

 • media maximelor va fi de 2…6 grade,
 • media minimelor va fi de -6…-4 grade.

În restul timpului:

 • vor fi temperaturi în general peste cele climatologic specifice lunii decembrie, iar cel mai cald va fi între 24 și 26 decembrie, cu 10…13 grade ziua și 2…4 grade noaptea, mediat regional.
 • probabilitatea de precipitații slabe va fi mai ridicată în ultima săptămână a intervalului.

Prognoza meteo de Crăciun și Revelion în Oltenia

Potrivit ANM, în primele două zile ale intervalului, vor fi :

 • medii ale maximelor de 1…4 grade
 • medii ale minimelor de -8…-4 grade.

Ulterior, în general, vor fi temperaturi peste cele climatologic specifice lunii decembrie, iar cel mai cald va fi între 24 și 26 decembrie, cu:

 • ..14 grade ziua,
 • ..4 grade noaptea.

Până la sfârșitul intervalului valorile termice vor scădea ușor, urmând a se situa ca valori medii ale:

 • maximelor în jurul a 5 grade,
 • minimelor în jurul a -2 grade.

Probabilitatea pentru precipitații slabe va fi mai ridicată în prima zi din interval și din nou în a doua săptămână a acestuia.

 Prognoza meteo de Crăciun și Revelion în Dobrogea

În Dobrogea, la începutul intervalului:

 • media maximelor va fi de 2…4 grade,
 • media minimelor la -5…-2 grade, valori ușor mai coborâte decât cele specifice perioadei.

Apoi, în restul timpului:

 • vor fi temperaturi în general peste cele climatologic specifice lunii decembrie, iar cel mai cald va fi între 24 și 26 decembrie, cu 10…12 grade ziua și 4…6 grade noaptea, valori mediate regional, urmând ca spre sfârșitul intervalului să se mai răcească ușor.
 • probabilitatea de precipitații slabe va fi mai ridicată în ultima săptămână a intervalului

 Prognoza meteo de Crăciun și Revelion în Banat

În Banat, valorile termice se vor situa în jurul celor normale în primele două zile din interval, apoi vor crește treptat până la finalul primei săptămâni, când vor caracteriza o vreme cu mult mai caldă decât în mod normal. Prin urmare:

 • mediile maximelor se vor situa între 2 și 12 grade, însă ulterior, vor scădea din nou până în jurul a 6 grade.
 • minimele vor crește de la -4 grade până la 4 grade și vor coborî în a doua săptămână la 0 grade.

Probabilitatea de precipitații va fi redusă până în data de 24 decembrie, apoi acestea își vor face apariția pe areale mici cam în toate zilele ce preced acestei date.

Prognoza meteo de Crăciun și Revelion în Transilvania
În Transilvania, vremea va marca un proces de încălzire treptată în prima săptămână de prognoză, astfel că maximele se vor situa, în medie, între 0 și 8 grade, dar în a doua săptămână se va răci, mediile maximelor coborând spre 3 grade.

De asemenea:

 • regimul termic nocturn va fi unul scăzut, sub cel caracteristic perioadei și chiar sub limita gerului în depresiuni până în data de 23 decembrie, apoi va avea variații între -4 și 2 grade mediat regional.
 • precipitațiile nu vor fi prezente în perioada 19-24 decembrie 2022, dar sporadic și pe alocuri își vor putea face apariția în următoarele zile.

Prognoza meteo de Crăciun și Revelion în Crișana

La începutul intervalului, vremea va fi normală din punct de vedere termic, apoi va marca un proces de încălzire până în data de 24 decembrie 2022, însă se va răci din nou după data de 26 decembrie.

Prin urmare:

 • mediile maximelor vor fi de la 3 până la 10 grade și vor scădea ulterior spre 4 grade.
 • regimul termic nocturn va debuta sub mediile caracteristice perioadei, cu valori de -4 grade, după care va avea un parcurs de creștere spre medii de 4 grade în primul weekend și va scădea treptat în a doua săptămână la -2 grade.
 • probabilitatea de precipitații va fi relativ ridicată după data de 24 decembrie 2022.

Prognoza meteo de Crăciun și Revelion în Maramureș

În prima săptămână a intervalului, vremea se va încălzi treptat, astfel încât temperaturile maxime vor avea medii de la 2 la 10 grade, însă ulterior va intra într-un proces de răcire, cu maxime ce vor tinde spre 2 grade mediat regional.

La început, nopțile vor fi reci, cu valori mediate între -6 și -8 grade, dar din data de 21 decembrie 2022 se va încălzi în toată regiunea.

În intervalul 22 – 29 decembrie 2022:

 • minimele se vor situa între medii de -2 și 4 grade, dar până la finalul intervalului vor coborî spre -2 grade.
 • probabilitatea de precipitații va fi scăzută până în data de 23 decembrie, iar după aceasta, va mai crește ușor și vor fi posibile precipitații pe arii restrânse.

Prognoza meteo de Crăciun și Revelion în Moldova

În Moldova, valorile termice se vor situa în jurul celor specifice perioadei în prima zi a intervalului, cu o medie a temperaturilor maxime de 3…4 grade, apoi vor fi în creștere și vor caracteriza o vreme mai caldă decât în mod obișnuit, cu cea mai ridicată medie a maximelor pe 24-25 decembrie, de 10…12 grade, după care, spre finalul intervalului, acestea vor fi în scădere și se vor apropia de cele normale pentru această dată. Temperaturile minime vor oscila, de la valori apropiate de cele specifice în primele două nopți, cu medii de -6…-4 grade, la valori peste cele normale, îndeosebi în nopțile de 25-26 decembrie, când mediile minimelor vor fi de 2…4 grade, urmând ca spre sfârșitul intervalului, minimele să scadă ușor și treptat până în jurul normelor specifice perioadei. Începând cu 24 decembrie 2022, trecător, pe spații  restrânse, vor fi posibile precipitații slabe, potrivit meteoromania.ro.