Diverse

Atenție! Cont FALS pe Facebook, pe numele părintelui Ștefan Argatu din Focșani. Cererile escrocilor sunt halucinante

Atenție! Cont FALS pe Facebook, pe numele părintelui Ștefan Argatu din Focșani. Cererile escrocilor sunt halucinante

Dacă mai ieri escrocheriile se făceau la colțul străzii, acum s-au mutat pe internet. Fel de fel de oferte curg una după alta, fiind trimise de escroci care caută să ajungă la inima oamenilor, prin povestea tristă de viață a unor persoane foarte cunoscute.

Atenție! Cont FALS pe Facebook, pe numele părintelui Ștefan Argatu din Focșani. Cererile escrocilor sunt halucinante

Anunțul a venit de la Petronela Argatu, fiica părintelui Ștefan Argatu, de la Slobozia Ciorăști, din Vrancea, care a spus marți, 20 septembrie, că pe numele părintelui Argatu există un cont fals pe Facebook.

Fiica părintelui a pornit la acest drum cu motivația, după cum chiar ea mărturisește, că „persoane de bună credință ar putea fi înșelate de oameni profitori, ce se folosesc de imaginea unor preoți pentru a strânge foloase necuvenite”. 

Cum s-a procedat mai exact, pentru a fi obținute foloase necuvenite

Petronela Argatu a prezentat ca dovadă o postare publicată pe un alt cont de FacebookPreot Claudiu Badea, pe pagina căruia este scris cum că preotul Ștefan Argatu ar anunța că suferă de cancer și cere ajutor pentru a merge la tratament, la Viena, banii urmând a fi strânși într-un cont deschis la o bancă. Complet neadevărat, strigă, contrariată și uimită fiica preotului pentru care s-ar strânge banii iluzorii.

Unul dintre anunțurile false, care este postat pe Facebook

Fiica părintelui Ștefan Argatu spune că părintele este obiectul anunțurilor false, identificând mai multe anunțuri prin care escrocii cer bani pentru Evanghelie de 400 €, „programări dezlegări” sau „tratament de urgență la Viena” pentru sănătate.

La o scurtă căutare pe facebook (Anunțul click aici), descoperim că „Preot Claudiu Badea”, care spune că este de la Iași, apare în nenumărate postări, prin care solicită bani care să fie virați în același cont deschis la Banca Transilvania, inclusiv folosindu-se de imaginea părintelui Argatu. 

Fiica Petronela Argatu răspunde și atenționează oamenii, inclusiv prin intermediul media, asupra falsului incredibil, să nu cadă în capcana de a trimite bani în contul îndelung mediatizat în spațiul virtual:

„Doamne ajută! Această pagină de Facebook care se presupune a fi a părintelui Ștefan Argatu, respectiv a tatălui meu, este FALSĂ. Părintele nu a avut și nici nu deține în prezent niciun cont pe nicio rețea socială. Cine îl cunoaște pe părintele Ștefan,  știe că nici nu ar avea timp de asemenea fleacuri, timpul dânsului fiind ocupat în mare parte cu rugăciunea.

Vă rugăm să faceți cunoscute aceste lucruri și altor persoane de bună credință, care ar putea fi înșelate de oameni profitori, ce se folosesc de imaginea unor preoți pentru a strânge foloase necuvenite. Părintele nici măcar nu are telefon mobil, iar cei ce doresc să discute cu dânsul, o pot face personal la biserica din satul Slobozia-Ciorăști, județul Vrancea.”

Foto: Monitorul de Vrancea