Diverse

Au fost arestați membrii grupului care au vrut să-l asasineze pe Aleksandar Vucic, președintele Serbiei

Au fost arestați membrii grupului care au vrut să-l asasineze pe Aleksandar Vucic, președintele Serbiei

Vineri a fost o zi de foc pentru reprezentanții Agenției de Securitate și Informații, SBPOK, UKP – Administrația de Poliție pentru orașul Belgrad, SAJ și Jandarmeria Ministerului de Interne. Au arestat 17 persoane, membri ai grupei criminale care aveau drept scop să atace cei mai înalți oficiali ai statului, printre care și președintele Aleksandar Vucic.

Acțiunea s-a desfășurat la ordinul Parchetului sârb pentru Criminalitate Organizată și în cooperare cu Europol. Membrii grupului criminal organizat Vračarci, suspecți pentru mai multe infracțiuni de crimă gravă, a anunțat Parchetul de la Belgrad, a fost finanțat de grupul infracțional organizat „Kavači” și avea ca scop să comită cele mai grave infracțiuni în Serbia. De asemenea, despre grupul „Vračarci” se știe că este condus de N.V. și U.P.

Au fost confiscate arme de foc, mașini și telefoane criptate

În urma acțiunii oamenilor legii, au fost confiscate nu doar arme de foc, mașini de lux și telefoane criptate, dar și o sumă foarte mare de bani. În acest moment, poliția se ocupă de percheziția a peste 50 de locații dar și alte autovehicule. La Paris, președintele Vucic a afirmat că nu se teme pentru siguranța lui, ci pentru a cea a poporului sârb din Kosovo.

Criminalii ar fi trebuit să-i facă felul președintelui în februarie

Nu demult, Vucic a afirmat și că există noi informații privind acțiunile pe care le-ar fi planificat acești mafioți. „Noi informații vor ieși la suprafață – acum avem noi date extrase din telefoane. Ei încep să vorbească despre uciderea sau atacarea mea. Acum avem o confirmare și știm totul despre cine a fost implicat în acele discuții și cine trebuia să fie implicat în executarea acestui lucru și în prima și următoarele tentative.

Dar ăsta nu a fost un secret prea mare. (…) Înfrângem mafia, am decapitat-o în mare măsură, dar există încă multe probleme cu care ne confruntăm și pe care trebuie să le rezolvăm în perioada următoare”, a declarat Vucic.

Vucic, omul lui Putin?

La începutul acestui an, ministrul de Interne al Serbiei, Vulin, a mărturisit că a primit informații de la Europol despre faptul că se pune la cale o asasinare a președintelui Serbiei. Despre Vucic care este considerat a fi omul lui Vladimir Putin se spune că ar avea strânse legături cu Serviciul Secret al Federației Ruse, pe care l-ar fi ajutat cu mai multe „comisioane”. Un material amplu am publicat zilele trecute pe Infoactual, aici.