Lifestyle

Fostul comandant al grupului de mercenari Wagner a dat detalii șocante din interiorul grupării. Membrii sunt carne de tun

Fostul comandant al grupului de mercenari Wagner a dat detalii șocante din interiorul grupării. Membrii sunt carne de tun

E uluitor ce a putut să povestească Andrei Medvedev, un fost comandant al grupului de mercenar Wagner despre modul în care sunt tratați soldații.

Andrei Medvedev, în vârstă de 26 de ani, a dezertat din grupul condus de oligarhul rus și prietenul lui Vladimir Putin, Evgheni Prigojin și acum se află la Oslo, unde face tot ce poate pentru a obține azil politic. Bărbatul s-a decis să scoată la iveală situația grea prin care trec cei care fac parte din grupul de mercenari Wagner, iar povestirile sale sunt greu de digerat.

“I-au îngropat chiar în tranşeele pe care le săpaseră recruţii”

“Îi încolţeau pe cei care nu voiau să lupte şi îi împuşcau în faţa celor abia sosiți. Au adus doi deţinuţi care au refuzat să meargă să lupte şi i-au împuşcat în faţa tuturor şi i-au îngropat chiar în tranşeele pe care le săpaseră recruţii”, a declarat el pentru postul american de televiziune CNN, conform Agerpres, care citează EFE.

“Grupul Wagner nu are o strategie, improvizează la fața locului”

Fostul comandant susține că înainte să se alăture grupului Wagner ca și voluntar a fost soldat în armata rusă.

După ce a semnat contractul cu mercenarii, el a ajuns în Ucraina și a luptat în apropiere de ABahmut, un oraș aflat în prime linie a frontului în regiunea Doneţk, relatează CNN, preluat de EFE.

După ce a văzut că gruparea Wagner nu avea nici un fel de strategie și totul se improviza la fața locului, Medvedev a reușit să facă rost de o legitimație de presă falsă creată de un ONG și astfel a reușit să se întoarcă în Rusia. S-a speriat îngrozitor după ce a văzut cum trupele erau transformate în carne de tun.

“Cine deschidea focul, cum ne roteam… Era treaba noastră cum se terminau lucrurile”

“Nu exista nicio tactică reală. Primeam doar ordine cu privire la poziţia adversarului… Nu existau ordine clare despre cum anume ar fi trebuit să ne comportăm. Decideam ce trebuie să facem din mers. Cine deschidea focul, cum ne roteam…

Era treaba noastră cum se terminau lucrurile. (…) Erau tot mai multe cadavre şi de fiecare dată intrau (în grup) tot mai mulţi oameni. La sfârşit aveam mulţi oameni sub comanda mea. Nici nu eram în stare să număr cât de mulţi erau. Erau într-o permanentă mişcare. Cadavre, mai mulţi deţinuţi, alte cadavre, alţi deţinuţi”, a povestit acesta.

“Familiile celor care mureau în luptă li s-a spus că vor primi 5 milioane de ruble”

Nu în ultimul rând Medvedev a mai spus că deținuților care se înrolau li se spuneau că, în cazul în care vor muri, familiile lor vor fi despăgubite cu suma de 5 milioane de ruble, aproximativ 71.000 de dolari. Era doar o minciună, în realitate “nimeni nu voia să plătească aceşti bani. (….) mulți ruși au fost pur și simplu declarați dispăruți”, a mai spus el.