Lifestyle

Au fost raportate zeci de cazuri de holeră! Cum se transmite boala

Holeră
sursa foto: arhiva companiei

În Kenya au fost raportate zeci de cazuri de holeră. Țara se confruntă de câteva săptămâni cu ploi torențiale și inundații devastatoare, relatează AFP.

Conform Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), în comitatul Tana River, situat în estul Kenyei și puternic afectat de recentele inundații, au fost confirmate 44 de cazuri de holeră.

„Cred că, între guvern şi partenerii naţionali şi internaţionali, vom reuşi să stăpânim boala. Am reuşit să stăpânim holera în trecut, dar aceasta este o preocupare majoră”, a declarat coordonatorul Organizaţiei Naţiunilor Unite în Kenya, Stephen Jackson, într-un interviu pentru Citizen TV.

Holera este o infecție intestinală acută, transmisă prin consumul de alimente sau apă contaminate. Aceasta provoacă de obicei diaree severă, vărsături și crampe musculare. Această boală poate fi deosebit de periculoasă pentru copiii mici.

„OMS va continua să susţină răspunsul la această urgenţă sanitară şi va rămâne vigilentă în faţa creşterii numărului de cazuri, care pot foarte uşor să se răspândească dacă nu sunt stăpânite cu rapiditate”, a declarat Abdourahmane Diallo, reprezentantul OMS în Kenya, într-un comunicat publicat marţi de această agenţie din cadrul ONU, scrie Agerpres.

Inundațiile din Kenya au provocat moartea a 238 de persoane. 75 de persoane sunt încă dispărute, conform celui mai recent bilanț oficial relatat de presa locală. Peste 200.000 de oameni au fost nevoiți să își părăsească locuințele.