Diverse

Au ucis un bătrân în stil mafiot. După doi ani de investigații, și bărbatul și copilul și-au primit pedeapsa

Au ucis un bătrân în stil mafiot. După doi ani de investigații, și bărbatul și copilul și-au primit pedeapsa

Cu doi ani în urmă, doi bărbați au ucis un bătrân de 85 de ani, într-un mod greu de descris în cuvinte. Judecătorii din Craiova le-au dat cum pedeapsa pe care o merită: vor sta ani grei în închisoare.

Bătrânul care rămăsese singur trăia într-o comună din Olt. El i-a promis toată averea unui bărbat în vârstă de 47 de ani, cu o condiție: să aibă grijă de bătrânețile lui. Din nefericire însă, între cei doi au început să apară tot felul de discuții, pe motiv că bătrânul ar fi donat mult prea mulți bani bisericii.

Supărat din acest motiv, bărbatul nu a mai vrut să-l ajute și n-a mai venit. La rândul său, bătrânul a spus că în aceste condiții testamentul va fi schimbat, iar averea, care înseamna în jur de 10.000 de euro, va ajunge la altcineva.

”Venea decât când erau în relații mai bune la alimente, pleca, venea cu mașina, descărca și pleca. Nu îl credeam, nu, știam ca are acte, toate astea. Urma să îi facă lui cineva din Dobriceni, să îi facă acte pe casă”, au declarat vecinii.

Bărbatul a pus la cale uciderea bătrânului, ajutat de un tânăr de 17 ani

Când a auzit asta, bărbatul a pus la cale să-l ucidă pe bătrân și a apelat la ajutorul unui adolescent, care urma să fie plătit cu suma de 1000 de lei.

„Cei doi inculpați s-au deplasat la locuința victimei din comuna Iancu Jianu, împrejurare prin care inculpatul minor a imobilizat victima”, a declarat Anca Anuța, prim-procuror adjunct Parchetul de pe lângă Tribunalul Olt.

Cei doi l-au omorât pe moșneag, apoi s-au pus treabă să șteargă urmele. În pus, au umblat și la soba acestuia, pentru a se înțelege că a murit intoxicat.

„Când l-au dus unde l-au dus i-au făcut autopsie, a zis că a făcut infarct.

Așa ne-a spus, apoi apoi nu știu ce s-a întâmplat și ce s-a făcut, eu totuși nu am crezut. A venit aici și a făcut curățenie, a dat toate alea afară, le-a ars, a zugrăvit prin casă”, susțin vecinii.

Ce pedepse au primit cei doi criminali

Un singur lucru au uitat criminalii: că exista un martor cheie și anume șoferul care i-a dus pe cei doi în seara crimei. După patru de la eveniment, acesta a fost cel care i-a denunțat. ”Am mers pe fir, am verificat, am ajuns la concluzia că este un martor credibil și apoi toată procedura a fost specifică infracțiunii de omor.

Am mers pe metode de supraveghere tehnică, interceptări, filaje, audieri de martori, probe indirecte, astfel încât, în cele din urmă, prezentându-le inculpaților, au recunoscut”, a mai spus Anca Anuța. Pentru faptele comise ucigașul a primit 27 de ani de închisoare, iar adolescentul va sta opt ani în spatele gratiilor.