Lifestyle

Aurora boreală, fenomen unic. Când va apărea în 2024

Aurora boreală, fenomen unic. Când va apărea în 2024
sursa foto descopera bucurestiul

Aurora boreală este un fenomen natural unic. Acesta este de-a dreptul spectaculos de vizualizat pe cerul plin de stele. Acest spectacol de lumini este des întâlnit în țările nordice. Dar, acum câteva zile, românii, dar și alți cetățeni din țări vecine s-au putut bucura de frumosul fenomen.

Aurora boreală are o istorie interesantă și este un fenomen care are loc rar în zona țării noastre. Acest spectacol are și o însemnătate importantă și a marcat momente importante din istorie.

Aurora boreală, fenomen unic

Fenomenul optic cunoscut sub numele de aurora boreală este o strălucire pe cerul nopții. Deoarece fenomenul este asociat de obicei cu apropierea regiunilor polare, observarea lui din România a fost cu adevărat un lucru unic. Spectacolul de lumini a putut fi văzut și din țările vecine, precum Ungaria, Ucraina sau Bulgaria.

În zona României, o astfel de apariție a fenomenului este neobișnuită. De asemenea, am avut parte de un spectacol mai special. În care am fost martorii unei aurore „sângerii” sau „roșiatice”. Care este destul de rar întâlnită și în regiunile nordice. Conform legendei, acest tip de fenomen prevestește evenimente semnificative.  În istorie, aurora sângerie este asociată cu dispariția lui Iulius Cezar sau Războiul Civil American.

Când apare spectacolul de lumini

Experimentând fenomenul, multe persoane doresc să știe când vor mai putea vedea acest eveniment unic. Există două perioade principale în care este cel mai probabil să apară aurorele boreale. Acestea sunt martie-aprilie și septembrie-octombrie.

Acest lucru implică faptul că, în teorie, ar mai trebui să așteptăm până în primăvară. Pentru a fi martorii impactului acestui fenomen uimitor. Dar, șansele sunt destui de mici ca aurora să poate fi văzută din nou în România în 2024. Pentru a experimenta acest spectacol de pe cer, poți programa o călătorie în țările nordice.

Aurorele boreale pot fi observate în mai multe țări.  Dar, cele mai mari șanse de a fi martori ai fenomenului le au persoanele care locuiesc sau vizitează națiunile nordice.  Precum Finlanda, Norvegia, Islanda, Suedia sau Canada. Deoarece acestea sunt țări cu nopți lungi. Astfel, există regiuni în care se poate vedea aurora boreală din septembrie până în aprilie.

Excursie în țările nordice

Dacă ai fost impresionat de aurora boreală, există multe variante de a petrece vacanță într-un peisaj spectaculos. Țările nordice vin cu experiențe unice, dar și prețuri piperate. Dar, în există și pachete turistice care nu te vor face să cheltuiești toți banii din buzunar.

Insulele Lofoten din Norvegia, Laponia din Finlanda, Parcul Național Abisko din Suedia. Acestea sunt câteva dintre cele mai apreciate locații. În care călătorii pot fi martori ai aurorei boreale.

Pachete turistice

Diverse pachete sunt disponibile de la agențiile de turism în funcție de destinație și de sezon. De exemplu, o excursie în Laponia, Finlanda, vă va costa între 1.300 și 1.900 de euro de persoană. Acesta ar include, de asemenea, cinci nopți de cazare și un itinerar extrem de solicitant, dar uimitor.

O vacanță comparabilă în Norvegia vă poate costa până la 1.600 de euro pentru doar trei nopți de cazare. De asemenea, o escapadă în Islanda vă poate costa până la 1.600 de euro pentru patru nopți, conform Observator .