Diverse

Avalanșa avertismentelor lui „Doctor Doom” nu se mai oprește. Ce spune că îi așteaptă pe locuitorii Uniunii Europene

Avalanșa avertismentelor lui „Doctor Doom” nu se mai oprește. Ce spune că îi așteaptă pe locuitorii Uniunii Europene

Economistul american care a anticipat criza economică din anul 2008, Nouriel Roubini, cunoscut ca „Doctor Doom”, a vorbit recent de alte probleme cu care se vor confrunta locuitorii Uniunii Europene. Zona euro va intra într-o lungă recesiune, iar în curând vor apărea și noi cazuri de coronavirus.

„Schimbările climatice sunt un dezastru cu încetinitorul care se accelerează”

„Zona euro se află deja în recesiune și cred că va fi lungă și urâtă. Marea Britanie este chiar mai rău. Pandemia pare să fie stăpânită, dar în curând ar putea apărea noi variante de Covid-19. Iar schimbările climatice sunt un dezastru cu încetinitorul care se accelerează”, a afirmat Nouriel Roubini într-un interviu pentru publicația germană Der Spiegel.

O altă problemă ar fi invazia Chinei

De asemenea, Nouriel a adus în discuție și faptul că e posibilă o invazie a Chinei asupra Taiwanului, iar acest lucru ar putea să fie mai periculoasă decât criza energetică declanșată de războiul rușilor. „Depindem mai mult de semiconductori (n.r. – Taiwanul este cel mai mare producător de semiconductori) azi decât de petrol”, a mai spus Nouriel Roubini. Mai mult, el susține că din ce în ce mai mulți experți sunt îngrijorați de ceea ce se întâmplă.

„Al treilea Război Mondial a început deja efectiv, cu siguranță în Ucraina și în spațiul cibernetic”

„Am participat la reuniunea FMI de la Washington. Istoricul economic Niall Ferguson a spus acolo că vom fi norocoși dacă vom avea o criză economică precum cea din anii ’70 și nu un război ca în anii ’40. Consilierii pe probleme de securitate națională erau îngrijorați de implicarea NATO în războiul dintre Rusia și Ucraina și de faptul că Iranul și Israelul se aflau pe un curs de coliziune.

Și chiar în această dimineață am citit că administrația Biden se așteaptă ca China să atace Taiwanul mai devreme sau mai târziu. Sincer, al treilea război mondial a început deja efectiv, cu siguranță în Ucraina și în spațiul cibernetic”, a relatat specialistul.