Actual International

Spania elimină toate cerințele Covid pentru călători. FOTO

Spania elimină toate cerințele Covid pentru călători. FOTO

Spania încă mai avea o serie de restricții covid la intrarea pe teritoriul ei. După cum au anunțat oficialii spanioli, începând din 21 octombrie acestea nu vor mai fi impuse călătorilor din orice colț al lumii ar veni în această frumoasă țară, pentru turism, școlarizare ș.a.

Spania elimină toate cerințele Covid pentru călători. FOTO

Vineri, 21 octombrie 2022, la ora 00:01, vor fi eliminate toate cerințele Covid pentru călătorii care intră în Spania, inclusiv din țările din afara UE.

Ministerul spaniol de Interne a anunțat joi, 20 octombrie a.c., că, începând de vineri, 21 octombrie, ora 00:01, toate restricțiile Covid rămase pentru călătorii din țările din afara Uniunii Europene/Spațiului Schengen care intră în țară vor fi eliminate, după cum informează SchengenVisaInfo.com.

Pe profilul oficial de Twitter, reprezentanți ai ministerului spaniol au scris: „Începând cu 21 octombrie, măsurile de control sanitar pentru pasagerii din țările din afara UE sau asociate la Schengen nu mai au efect”.

Un purtător de cuvânt al Ministerului spaniol al Sănătății a declarat că o astfel de decizie a fost luată după ce s-a luat în considerare situația Covid-19 în țară și mai departe în lume, precum și ratele de vaccinare, care sunt la un nivel ridicat.

„Ținând cont de evoluția pandemiei la nivel mondial și de situația epidemiologică, este recomandabil să se lase fără efect măsurile de control sanitar pentru persoanele din țările care nu aparțin Uniunii Europene sau cu luarea în considerare a țărilor partenere Schengen”, se arată în comunicatul ministerului.

Odată cu apropierea vacanței de jumătate de semestru în Marea Britanie, turiștii vor putea veni și pleca în voie fără a fi nevoiți să fie vaccinați, să dovedească statutul de vaccinați sau să prezinte un test Covid.

Cea mai mare parte a Europei a renunțat deja la cerințele de intrare, lăsând Spania ca una dintre puținele destinații care încă mai cer cerințe de intrare după pandemie. Formularele de declarație de sănătate au fost eliminate luna trecută, ceea ce a fost considerat la momentul respectiv ca fiind un pas mai aproape de eliminarea completă a tuturor cerințelor.