Social

„Avem ZERO medici infectați cu COVID-19”. Virgil Musta a dezvăluit secretul!

„Avem ZERO medici infectați cu COVID-19”. Virgil Musta a dezvăluit secretul! Medicul Virgil Musta, şef de secţie la Spitalul de Boli Infecţioase „Victor Babeş” din Timişoara, a vorbit despre evoluția pandemiei de coronavirus în România, în direct la B1TV.

„Noul bilanț intră cumva în logica evoluției epidemiei la noi în țară, pentru că pe de-o parte și capacitatea noastră de testare este mai mare, pe de altă parte și numărul de cazuri e mai mare și proporțional vor crește și decesele.

Noi încă stăm bine, raportat la evoluția pandemiei în alte țări, în care în această perioadă de timp apăreau mult mai multe cazuri de infectare și de decese. Atât proporția deceselor este bună, se menține sub 4%, cât și cea a numărului de cazuri, pentru că suntem sub control. Sistemul de sănătate nu este încă sufocat”, a declarat Virgil Musta.

Dr. Virgil Musta, despre lupta cu Covid-19: „Ne adaptăm continuu ...

„Avem proceduri pentru fiecare act medical”

Acesta a fost întrebat care este secretul combaterii coronavirusului în spitalele din Timișoara, în condițiile în care niciun medic nu a fost infectat. „Avem zero medici infectați cu COVID-19. Noi am prevăzut din timp această situație epidemiologică și am luat măsurile dinainte de a începe epidemia. Ne-am reorganizat din punct de vedere structural și funcțional clinica.

Am reorganizat programul medicilor și ne-am aprovizionat cu echipamente de protecție pentru a ne proteja cât se poate de mult. În plus, am făcut exerciții permanent pentru a învăța cum să ne dezbrăcăm și decontaminăm ca să nu existe riscul de a ne infecta în aceste momente. Avem proceduri pentru fiecare act medical pe care-l facem și încercăm să le respectăm cât putem de mult”, a mărturisit Virgil Musta. .