Actual Diverse

Medicul Virgil Musta a fost trimis în judecată de DNA pentru instigare la abuz în serviciu

Medicul Virgil Musta a fost trimis în judecată de DNA pentru instigare la abuz în serviciu
evz.ro,wikipedia.org

Binecunoscutul medic Virgil Musta Filaret, șeful Secției Boli Infecțioase a Spitalului ”Victor Babeș” din Timișoara, este acuzat de ANI (Agenția Națională de Integritate) de conflict de interese administrativ cu argumentul că firma în care erau asociați el și fratele său ar fi încheiat un contract de prestări servicii medicale cu spitalul la care Musta lucra.

Prin urmare, Agenția Națională de Integritate a anunțat că Musta Virgil Filaret, șef al Secției Boli Infecțioase II în cadrul Spitalului Clinic de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie „Dr. Victor Babeș” Timișoara, este acuzat de conflict de interese administrativ.

Șeful al Secției Boli Infecțioase II în cadrul Spitalului Clinic de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie „Dr. Victor Babeș” Timișoara, a încălcat unele dintre prevederile Legii nr. 95/2006

”La data de 20 iulie 2020, societatea comercială în cadrul căreia persoana evaluată și fratele acesteia dețin calitatea de asociat și funcția de medic primar, iar soția persoanei evaluate deține funcția de medic specialist, a încheiat un contract de prestări servicii medicale și actele adiționale aferente, cu spitalul în cadrul căruia MUSTA VIRGIL FILARET exercită funcția de șef secție, încălcând astfel prevederile art. 178, alin. (2) din Legea nr. 95/2006, coroborate cu prevederile art. 185, alin. (15) din același act normativ”, argumentează Agenția Națională de Integritate (ANI).

Medicul a fost trimis în judecată de DNA

La sfârșitul lunii noiembrie 2022, medicul Virgil Musta Filaret a fost trimis în judecată de DNA (Direcția Națională Anticorupție), pentru instigare la abuz în serviciu, cu acuzația că ar fi determinat trei asistente medicale să presteze servicii medicale – recoltarea de probe pentru teste COVID-19 – la firma la care acesta este asociat, deși asistentele respective se aflau în timpul programului de lucru la unitatea medicală publică, si anume la spitalul „Dr. Victor Babeș”.

Alte persoane trimise în judecată

Alături de Musta au fost trimise în judecată Diana Manolescu, director medical al spitalului, o altă femeie medic și o asistentă medicală, citează profit.ro.