Social

Bacalaureat 2021. Subiecte Limba și Literatura Română, profil REAL

perle bacalaureat 2021

Bacalaureat 2021. Subiecte Limba și Literatura Română, profil REAL. Astăzi a început examenul de Bacalaureat! Prima probă este cea scrisă la Limba și Literatura Română.

Peste 130.000 de absolvenți de liceu s-au înscris pentru a susține Bacalaureatul. Ministrul educației, Sorin Cîmpeanu, spunea că doar 77% dintre cei care au încheiat studiile liceale în acest an intenționează să dea examenul, în scădere față de 2020.

Proba scrisă la Limba și literatura română de la Bacalaureat 2021 a început luni, 28 iunie, la ora 9:00. Absolvenții de liceu au putut intra în sălile de clasă între 7:30 și cel târziu ora 8:30, pe baza unui act de identitate cu fotografie. Proba de examen durează 3 ore.

Ce a picat la Limba română

Profilul real, tehnologic și filiera vocațională

La subiectul I, pentru profilul real, tehnologic și filiera vocaționala, absolvenții de liceu au avut un text la prima vedere „Viața lui I.L. Caragiale” de Șerban Cioculescu.

La punctul B, un text argumentativ despre „dacă greutățile vieții pot îngreuna sau nu realizarea responsabilităților față de familie”.

Subiectul II a fost un comentariu al unei poezii de Ion Vinea, scrie edupedu.ro.

De asemenea, la Subiectul III s-a dat un eseu despre particularitățile unei nuvele studiate.

„Redactează un eseu de minimum 400 de cuvinte în care să prezinți particularități ale unei nuvele studiate. În elaborarea eseului vei avea în vedere următoarele repere:

1. Evidențierea a două trăsături care fac posibilă încadrarea nuvelei studiate într-o perioadă, într-un curent cultural/literar sau într-o orientare tematică.

2. Comentarea a doua episoade/secvențe relevante pentru tematica nuvelei studiate.

3. Analiza a două elemente de structură, de compoziție și/sau de limbaj semnificative pentru nuvela studiată”.

Baremul de corectare și notare va fi publicat astăzi, la ora 15:00.