Economic

Astăzi intră banii românilor! Acest venit a crescut cu peste 600%

deficitul bugetar Sursa foto MediaFLUX.ro
sursă foto: mediaflux.ro

Vineri, 8 septembrie, vor ajunge alocațiile, veniturile primite de familii pentru copii. Vestea bună este că ar putea apărea majorări în cazul acestor bani veniți de la stat. La momentul de față, o alocație al unui copil de după vârsta de doi ani este de 256 de lei.

Banii ajung la români, vineri, 8 septembrie. Alocațiile intră pe carduri în această zi. În ultimele luni, sumele de bani au fost livrate în ziua de 8 a lunii. Cazuri excepționale au fost atunci când această zi pica în weekend. Atunci, alocația intra pe carduri în ziua de vinerea de dinainte.

Crește alocația

Alocația a fost unul dintre venituri care a crescut constant în ultimii ani. Guvernanții au majorat cu 315% alocația pentru cei de până ȋn doi ani și cu până la 609% pentru cei cu vârsta cuprinsă între doi și 18 ani.

Ca să venim și cun exemplu elocvent, în anul 2015, alocația era de 200 de lei. Asta în cazul copiilor de zero-doi ani, iar 42 de lei primeau copiii cu vârsta cuprinsă între doi și 18 ani. Urmeazăacum ca aceste venituri pentru români să fie din nou majorate. La momentul de față, părinții primesc suma de 631 de lei pentru cei mici și 256 de lei pentru cei mai mari, scrie romaniatv.net.

Ce spune legea?

Legea 61/1993 arată exact condiţiile pentru primirea alocaţiei şi de către tinerii care au trecut de majorat.

art.1

(1) Se instituie alocaţia de stat pentru copii ca formă de ocrotire a statului acordată tuturor copiilor, fără discriminare.

(2) Beneficiază de alocaţie de stat pentru copii toţi copiii în vârstă de până la 18 ani.

(3) Alocaţia de stat pentru copii se acordă şi tinerilor care au împlinit vârsta de 18 ani, care urmează cursurile învăţământului liceal sau profesional, organizate în condiţiile legii, până la terminarea acestora.

art.4

(5) Pentru tinerii prevăzuţi la art. 1 alin. (3), plata alocaţiei de stat se face direct acestora, pe bază de cerere. Procedura de plată se stabileşte prin normele metodologice de aplicare a prezentei legi, se arată legea.